🌞Devam edelim. Güneş'i unuttuk :) Güneş' in yerleştiği ev çok önemlidir. Bu senenin amacı ne? Bu sene gündemim ne? Ben bu sene neredeyim? Güneş kaçıncı evde ise oradasınız. Güneş burcunuz değişmez arkadaşlar. Derecesine kadar natal haritanız ile aynıdır tabii ki.
🌞Dediğim gibi her gezegenin ev konumunu google'layarak çıkarabilirsiniz. Güneş 7'de ise yılın odağı da ikili ilişkiler, iş ortağınız, evlilik konuları, danışmanlık etme durumunuzdur. Biraz başkaları için yaşadığınız bir sene de olabilir. Bundan memnun musunuz peki bunun için+
🌞Ay burcunuza ve Güneş'in aldığı açılara bakabilirsiniz. Güneş diyelim 1.evdeki Pluto' dan zıt açı alıyor olsun. Bu kendiniz ile ilgili büyük bir dönüşüm yaşayıp, bazen kendinizden vazgeçip karşı tarafa adanmanız ile ilgil olabilir. Hele bir de güneş/Neptün açısı var ise..
🌞İyi bir yıl için başta Güneş ve Ay'ın olumlu açı almasını isteriz. Üçgen ve sekstil açılar uyumlu tutarlı bir ruh hali ve neşe getirirken kare ve karşıtlar aynen bildiğimiz gibi zorlayacaktır.
🌞Şimdi bir Solar haritada ne arıyoruz? buna göre neye bakmalıyız? buna değinmek istiyorum.
🍀SOLAR RETURN HARİTASINDA GEZEGENLER🍀 🌞GÜNEŞ: Bu yıl amacım ne, ne yapacağım, neredeyim, kişiliğimi etkileyecek olaylar nedir? 🌞AY:Duygularım hangi konu ile meşgul, en çok neyi derinden hissedeceğim, duygusal olarak ihtiyacımı hangi konular ile karşılarım?
🌞MERKÜR: Hangi hayat alanında kararlar alacağım, ne konu hakkında düşünüyorum, zihnim ne ile meşgul? 🌞VENÜS:Küçük sürprizlerimi, iyiliklerimi bu yıl hangi konuda deneyimlerim, finansal anlamda nerede rahatım, aşkı nerede bulurum, nerede/hangi konuda huzurluyum?
🌞MARS: Nerede ve hangi konuda saldırganım, ne ile mücadele veriyorum, enerjimi neye harcıyorum? 🌞JUPİTER:Büyük mutluluklarım ve iyiliklerimi nerede yaşayacağım, hangi konularda neşem yerinde, hangi konuda korunuyor ve şanslıyım, ne öğreniyorum, zevkimi sefamı nerede sürüyorum?
🌞SATÜRN: Bu yıl hangi konularda baskı altındayım, zorlanıyorum, önüme engeller çıkabilir, dersimi nerede alacağım? 🌞PLUTO:Büyük dönüşümleri hangi konuda deneyimleyeceğim, neyi bırakmam gerek, nereden/kimden/hangi olaydan kopmam gerek?
🌞URANÜS:Bu yıl hayatımda değişikliğe giden şey ne, hangi konuda görüşüm/çevrem tamamen değişiyor, ne konuda büyük bir özgürlük yaşayacağım, neye isyan ediyorum, ne tamamen kaçınılmaz olarak yenilecek?
🌞NEPTÜN: Hangi konuda daha duyarlı ve empatik olacağım, neye/kime/hangi duruma koşulsuzca sevgi duyuyorum, hangi konuda kendimden bile ödün verebilirim, neye kendimi tam anlamı ile adıyorum, hangi konuda kurban rolü oynamamaya dikkat etmeliyim?
Huh, Arkadaşlar 2 dk kahve molası. Keyif alıyorsak? az sonra geliyorum :) 🌸
🌞Devam! Biraz gezegen yerleşimleri ve sonuçlarına örnek verelim. Daha sonra bitireceğim. 🙏🏻
🌞Danışmanlarımda çokça deneyimlediğim konular ile başlamak istiyorum. İçeriğim şu şekilde olacak, hastalıklar, evlilik/ilişki, kariyer, maddi ve finansal konular, yurtdışı seyahati ve eğitim.
🌞SOLAR RETURN HARİTASINDA SAĞLIK🌞 🛎️Birden fazla gösterge yok ise mülkün olmaz arkadaşlar,hiçbir şekile panik yapmıyoruz. 🌸Seneye ait yükselen evimizi natal haritadan kontrol edelim. 6 ve 12. Evin yükselmesi hastane ile ilgili bir gündem oluşturabilir. +
🌸Bu evler yükselirken 1.evde, 6.evde, 12.evde ve 8.evde kötücül gezegenlerin + chiron'un yer alması ve birbirlerine açı yapması. +
🌸Solar haritada ateş elementinin(fiziksel canlılık) az ya da hiç olmaması, Mars'ın güçsüz bir burçta yer alması(Özellikle Terazi, Balık, Yengeç)
🌸6.evde ve 12.evde Jupiter sağlık için koruyucudur. Sağlık o sene iyi olacak diyebiliriz. Yalnız aşırı yemek ve alkol tüketimi ve her türlü aşırılık sonucu hasta olabiliriz. Aşırı egzersiz ve sağlıklı yaşam diyetleri dahil.
🌸Bu yerleşimler her zaman sizin hastalığınızı göstermeyebilir. Örneğin bu evlerden 4.eve açı var ise ebeveynlerden birinin sağlık sorunlarına da işaret edebilir.
🌸1. Ve 6.evdeki Uranüs ani bir hastalığı, Satürn kronik hastalık, kemik,diş, diz, omurga sorunları, Pluto güçlü bir hastalığı gösterebileceği gibi aynı yerleşimler sağlıklı yaşam için beslenme tarzınızı, diyetinizi, fiziksel görünüşünüzü(örneğin kilo vermek) tamamen +
🌸Değiştirebileceğinizi gösteren olumlu bir yıl da olabilir. Yani kafamıza göre kehanet yapmıyoruz, işin uzmanlarına soruyoruz ya da kendimizi şartlamıyoruz. Bu yerleşimler var iken check up için hastaneye uğramak tabii ki iyi olacaktır. Özellikle Satürn şimdiden önlem +
🌸Almanızın ödülünü misli ile verecektir. Sınavdan kalmayın, Uranüs'e Pluto'ya çarpmayın!
🌞SOLAR RETURN HARİTALARINDA İLİŞKİLER VE EVLİLİK🌞 🌸Su elementinde vurgu duygusal bir sene demiştik, aşk ilişkisi ve evlilik için olumludur.
🌸Evlilik için akslar(1,4,7,10.evler) mutlaka ama mutlaka işin içinde olmalıdır. Bu evlerde her zaman İyicil gezegenleri beklemeyin çünkü şaşırırsınız :)
🌸 Bu yıl net olarak 3 danışanımın haritasında evlilik/evleneceği kişi ile tanışma gördüm. 2'sinden olumlu dönüş aldım. 🌸Juno 1,7,10. Evlerde ve kişisel gezegenlerin biri ile kavuşumda (Güneş, Ay, Merkür, Venüs, Mars, Jupiter)
🌸Satürn ve Pluto 1.evde iken 7.evdeki gezegenlere karşıt açıda olması. Diyelim yükselende Satürn Pluto güney ay düğümü var. Yani seneye ait yükselen burç Oğlak olmalı(bu zamanlar için). 7.evde Güneş, Merkür, Venüs, Mars, Jupiter, Kuzey ay düğümü 1.evde benlikten çıkıp biz'e..❤️
🌸Aynı şekilde 10.ev Yengeç, 4 ev Oğlak. 4/10 karşıtlıkları. Bu yıllar için durum bu ama Daha ileriki seneler için yine 10.evde iyiciller 4.eve karşıt yapıyor. Aileden ayrılıp kaderdeki yola gitmek, yuvadan uçmak. 🌸❤️
🌞Bunu daha önce yazdım ama evlenilecek kişi ile tanışma senesi ya da ciddi bir ilişkinin başladığı sene 5.evde Ay çok sık görülür.
🌸Tam tersi durumlarda yani 7.evde kötücüller evlilik için pek olumlu değildir ama bazen ayrılık getirmez! Örn, Satürn, Pluto 7.evde ilişki kaçınılmaz olarak biterek dönüşüme uğrarken, ilişkiniz harika faydalı bir ilişki ise yeni bir boyuta evrilir, evlilik kararı alırsınız.
🌞Venüs 1.evde ise daha çok kendimizi seviyoruz arkadaşlar. Değerli olan biziz. İnsanlar bizi seviyor. Ama biz sırılsıklam aşık değiliz o sene.
🌞Venüs 5 ya da 7.evde ise olumlu ve tatlı tatlı ilişki başlatabiliyoruz ya da ilişkimiz güzelce devam ediyor.
🌞Evlilik için Solar Return tek başına kullanmayız. Progress ve Solar arc ile teyit edilmeli.
🌞Natal yükselenimiz diyelim 5 derece Boğa, o yıl da yükselen burç Solar haritamızda 6 derece Boğa 1.evimiz yani natal yükselenimiz yükseliyorrr! Bu çok önemli bir seneyi gösterir. Önemli olayların yaşanacağı bir yıldır. Her şey olabilir, gezegen yerleşimlerine göre bakılır.
🌞Evlilik için Arap noktaları da büyük önem taşır. Evlilik noktası, evlilik zamanı noktası Solar Return de nerede ne yapıyor kontrol edilmeli. Natalda bu noktalara geçiş yapacak ağır gezegen transitlerine bakılmalı.
🌞Ayrıca kadın için Juno, erkek için Ceres'i kontrol etmek önemli evlilik için arkadaşlar.
🌞SOLAR RETURN HARİTASINDA SEYAHATLER VE TAŞINMA🌞 🌸Natal haritanızın3 ya da 9.evinin yükselmesi sene içinde seyahati işaret edebilir. 3.evle şehir içi, şehir dışı, kısa yolculuklar.9.ev ile yurtdışı ya da yurt içinde uzak yerlere seyahatler söz konusu olabilir. Bazen 12.ev de.
🌸Güneş, Venüs, Jupiter 3 ya da 9.evde seyahat verebilir. 🌸Yükselende Jupiter yine seyahat için olumludur.
🌸10. Ve 6.evdeki Jupiter de iş için seyahat verebilir.
🌞TAŞINMA🌞 🌸Taşınma için Ay'ın yengeç burcu konumu. 🌸Solar haritada natal 4.evinizin yükselmesi. 🌸4.evde Uranüs.
🌞SOLAR RETURN HARİTASINDA FİNANSAL VE MADDİ DURUM🌞 🌸2.evde Güneş, Venüs, Jupiter finansal açıdan iyi bir seneyi gösterebilir. Satın almanın çok olduğu bir yılı da işaret eder.
🌸2.evde Satürn, Pluto maddi açıdan zor bir yılı gösterebilir fakat bazen de finansal planlamanızı tamamen değiştirdiğiniz bir seneyi de işaret eder.
🌸2.evde Uranüs düzensiz bir geliri gösterebilir. İşe girip çıkma söz konusu olabilir Ay'da burada ise ya da Ay ile olumsuz açılar maalesef ihtimali güçlendirir.
🌸8.evde Venüs/Jupiter başkalarından maddi destek görmek, hediyeler almak, yüklü bir kredi çekmek(ama bundan mutluluk duyabilirsiniz, çok istediğiniz bir şey için yapabilirsiniz Örn ev almak, araba almak) yan gelir gibi durumları gösterebilir.
🌞SOLAR RETURN HARİTASINDA EĞİTİM🌞 🌸Yükselende ya da Ay burcunda İkizler, Başak, 1.evde Merkür, Jupiter öğrenmeye istekli ve yetenekli olduğumuz bir seneye işaret.
🌸Yine natal haritanızdaki 3 ve 9.evin yükselmesi bilgiyi alma ve iletme konusunda başarılı olduğumuz bir yıla işaret. 🌸3.evde Güneş, Merkür, Venüs,Jupiter, Mars, Pluto ve aynı yerleşimler 9.evde olumludur.
🌞Okuduğunuz için teşekkür ederim arkadaşlar. Her birinizi seviyorum. Solar Return için benden danışmanlık almak isterseniz DM atabilirsiniz. 27 Kasım'da dönüş yapacağım. Sevgiler...🌹