Published: October 17, 2023
100
114
1.1k

📊Vypisovaní put opcí - NÁVOD Často zde sdílím tyto obchody. Jedná se o bezpečný a konzervativní způsob investování. Moje úspěšnost s touto strategií přesahuje 90% a moje nejhorší ztráta byla pouze -8%. Možná vám to zní až příliš dobře, ale můžete se přesvědčit sami. Obchody tu

@Nicnevim11 Top příspěvek !👊

@Nicnevim11 👍Výborný vlákno... 👏 nechápu že mě minulo... 🤦Nechcete prosím k tomu dát druhý díl (jen pro vysvětlenou) jaký vliv má shortovani opcí na kolaterál respektive jak je to kapitálově "nároćná" strategie .. neberte to prosím konfrontačnë. Ať se Vám daří l! 💪🤝

@ales_vavra Děkuji🥂 No to je zajímavé téma, viděl jsem hodně přístupů, ale nepoznal jsem nikoho, kdo to dělá stejně jako já. Já to hraju opravdu konzervativně, vypisuji opce hodně blízko u peněz a beru to jako bych nakupoval akcie. Snažím se z bezpečnostních důvodů všechny vést ke

@Nicnevim11 Chápu, že tohle neznají menší investoři, na tohle je potřeba kapitál, protože v případě uplatnění opce kupujete automaticky 100ks akcií, kde je pak nějaká diverzifikace. Co mě ale překvapuje, neznají a nepoužívají to ani velmi bohatí investoři.

@StockFatherCZ To je tím, že dřív byly opce jen pro instituce a velké hráče. Většina retail brokerů to dodnes nenabízí a lidi to prostě neznají.

@Nicnevim11 Taktiež tam je riziko v pripade, že cena vzrastie príliš vysoko. Keďže opcia nebude uplatnená a vy ste prišli o potenciálny zisk. Bohužiaľ tie kontrakty vyžadujú väčšinou väčší kapitál. Viete o Tom že môžete aj na otvorené pozície vypísať covered call a zvýšiť si tak výnos ?

@Marek_Nemky Ano to je zásadní nevýhoda této strategie. Sice má nižší riziko, ale také nižší výnos. Co se týče covered calls, tak o tomu bude druhý díl zase někdy :)

@Nicnevim11 Používáš u IBKR Stock Yield Enhancement Program? Děkuji za odpověď.

@SpiciPes JJ mám to zapnuté

@Nicnevim11 V prekladu se da z toho udelat dobry byznys, ale clovek si musi najit firmu, u ktere si muze dovolit koupit 100 celych akcii. A udealne mit takovou castku 100x takze tak 10M na zacatek? Aspon

@ondrejdry To zas ne, ale aspoň 1-2 miliony jsou potřeba, aby s tím mohl člověk začít

@Nicnevim11 Moc děkuji, nikde jsem to nenašel lépe vysvětlené, sice to už pro mě není španělská vesnice, ale pořád ještě minimálně německá :)

@rotrland Super, to jsem rád - díky :)

@Nicnevim11 Krátke a výstižné, ďakujeme. Smiem sa spýtať ako je s danením opčných premií? To bude podľa mňa jedna z prekážok pre bežného človeka/zamestnanca. Ešte raz ďakujem.

@robo_rh Díky :) Daníte jako příjem z derivátů - ostatní příjmy (§ 10)

@Nicnevim11 Super, dik moc za info, i transparetnost obchodu! 👍 Bavi mne se ucit nove veci i na stara kolena😇

@Cifka4 Díky, to jsem rád 👍

@Nicnevim11 Reálně tedy při poklesu ceny $BABA na 80$ zaplatíte 8000$ ale nákupní cena budete mít 77$ za kus? A Premium dostane ten, od koho jste akcie nakoupil?

@FJanhuba Premium je vždy moje. Takže nakoupím za 8000$ a těch 300$ si můžu v každém případě nechat.

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/22