Published: November 7, 2023
9
49
270

Trading hakkında şimdi okuyacağınız yazı bugüne kadar okumuş olacağınız en gerçekçi yazı olacağına eminim. Uzun bir flood hazırladım. Ancak oldukça faydalı. Pür dikkatle okuduğunuz taktirde bakış açınızı değiştireceğime inanıyorum.

Image in tweet by Aquivon

1) Twitter’da bulunup, Trader olmak isteyen kişilere gerçekten artık acımaya başladım. Acımamın sebebi kendileri değil. Acımamın sebebi, tam olarak burası. Burası gerçekten Trading hakkında hiçbir gerçekliği içinde bulundurmayan bir alan.

2) Temel olarak gözlemlediğim birkaç sorun var. Bunlardan birisi, bilgisayar başına geçiyorsunuz ve markete bakıyorsunuz. O an yönün nereye doğru gideceğini bilmemenize rağmen ticaret yapmaya çalışıyorsunuz.

3) Bunun esas nedeni siz de değilsiniz. Bunun esas nedeni tam olarak bu platform. Bir ticaret gerçekleştirmek fazlasıyla basit bir iş gibi burada lanse ediliyor ve sürekli olarak zihninize, bilincinize siz farkında olmadan bu fikir enjekte ediliyor.

4) Sürekli olarak her ticaretinde 10-15R alan kişileri görüyorsunuz. Birçoğu demo hesaplarda bu ticareti gerçekleştiriyor ve birçoğu da kırk işleminden birisini sizlerle paylaşıyor ve düzenli gelir elde edebilen kişiler değiller.

5) Sürekli olarak görüyorum ki her gün ticaret yapmaya çalışıyorsunuz. ICT’den önce şu anda konuştuğumuz birçok kavram mevcut değildi. ICT ile beraberinde var olan kavramlar birçoğu ve ICT, Algoritma ile birebir neredeyse aynı şekilde düşünüp….

6) Bir ticaret gerçekleştiriyor olabilmesine rağmen, marketi okuyamadığı günler oluyor ve başarısız ticaretleri oluyor. Fakat burada öyle bir mükemmelik algısı var ki ve çok yanlış şekilde konumlandırılan mükemmelik algısı…

7) Her gün sizleri ticaret yapmalısınız gibi bir zorunluluğa itiyor ve sürekli olarak yüksek RR’lar kazanmanız gerektiği fikrini enjekte ediyor. Mükemmelik algınızı değiştirmelisiniz.

8) Mükemmelik algınız, “Düzenli Gelir” üzerine olmalı. Eğer 2R aldığın bir gün varsa, haftayı kapatabilirsin. Sizleri mükemmel yapacak şey her yeri trade ediyor olabilmeniz veya yüksek kazançlar elde etmeniz değil.

9) Sizleri mükemmel yapacak şey düzenli gelir elde ediyor olmanız. Ayda 2R kazanmanız, sizi saygı duyulacak birisi yapacaktır. Fakat öncelikle mükemmelik algını değiştirmelisin ve marketi okuyamadığında basitçe ekranı kapatmalısın.

10) Backtestlerinizde bile her yeri trade etmeye çalışıyorsunuz. Marketi o an okuyamıyorsan, okuyamıyorsundur. İleri tuşuna bas ve bir şey kaybetmeyeceksin. Bana ve benim tecrübeme güven. Bu platformu ise ne kadar az kullanırsan o kadar faydalı senin adına.

11) Çünkü sen farkında olmadan zihnine birçok fikir enjekte ediliyor ve bu fikirler tüm ticaretini etkiliyor. Kesinlikle ticaretlerinde 10R-15R alan kişilere saygı duymuyorum. Ayda 2R düzenli gelir kazanan kişiler daha saygı değer.

12) Matrix’den uyan ve marketin kolay olduğu zihniyetinden ayrıl. Sana sadece gerçekleri konuşuyorum. Hayaller ile yaşadığın sürede ne kadar zarar ettiğini gördün ve gerçeklere dönme vaktin. Tecrübeme güven. Çünkü…

13) Aramızdaki tek ve nihai fark “Tecrübe” yani zaman. Sadece zaman… Zeka, akıl, değil. Kendine zaman ver ve sabırlı ol. İmparatorluklar bir günde kurulmaz. Birkaç ayda para kazanan kişileri gördüğünde ise inanma çünkü gerçek değiller.

14) Kendini tüm bu sahte fikirlerden koruduğun sürece ve çok çalıştığın sürece başarılı olucaksın. Başarılı olmaman için hiçbir neden yok. Öğrencilerimle, paylaştığım ilk şeyler bunlar ve bunlardan sonra eğitim.

15) Çünkü, sen kendini birçok yalan ve yanlış fikre inandırdığın sürece benim sana eğitim vermem bir anlam ifade etmeyecek. Ne de olsa Trading basit bir iş senin zihninde ve herkes başarabiliyor. Bu nedenle her gün işlen açabilirsin. Yüksek RR’lar hedefleyebilirsin.

16) Bana güvenin, hepsi sadece bir avuç yalancı ve ikiyüzlü yalnızca görüyorum ve gülüyorum. Şimdi Sana son bir tavsiye vereceğim. Market elini göstermeden, asla elini gösterme. Sen, market elini daha göstermeden, her şeyini ortaya koymaya hazırsın. Temelde hatalısın.

@aquivon Mükemmel bi flood olmuş. Elinize sağlık 🤌🏼

@aquivon harika bir flood olmus yine de ticaret deyince aklima "merhaba ben bir tacirim" temali mesajlar atan yabanci dolandiricilar geliyor

@aquivon ✍️✍️✍️

@aquivon Elinize sağlık 👏

@aquivon Muhteşem

@aquivon güzel bir flood olmus valla

@aquivon @jimmysisyphos İlk önce sinanengini takipten çıkıp engelleyin. Bütün ct’nin psikolojisini alt üst ediyor.😁

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/24