Gerçekten üzülerek söylüyorum ki Rektörlüğün açıklaması gerçek olmayan bilgilerle dolu. +++
Öncelikle rektörlüğün ne TAM projesini ne de TETAM araştırma merkezini zerre kadar anlamadığı görülüyor. 1) TAM ve TETAM interdisipliner araştırmalar için oluşturuldu. Ortak çalışma alanlarına ihtiyacımız var. Yoksa ofis derdinde değiliz. +++
Proje önerisini okumuş olsalardı anlarlardı. İnterdisipliner çalışmadan anlamayanların olayı ofis alanına indirgemeleri ve bir araştırma üniversitesini yönetiyor olmaları çok üzücü ve ülke adına büyük kayıp. Hiç değilse ellerindeki dokümanı okusunlar. +++
Bir kez olsun interdisipliner çalışma yapmış olanlar bir arada çalışmanın önemini bilir. Farklı alandan hocalar ve öğrenciler bir arada olacak ki fikir alışverişinde bulunabilsin, tartışabilsin, konuşabilsin. Hocalarla konuşmayan, konuşmadan karar alanlar anlamaz. +++
2) Çalışmalarımızdaki deneyler için laboratuvarlara ihtiyacımız var. Nitekim şimdi o ekipmanı koyacak yerimiz yok. Ayrıca çalışmalarımızda uzun süreli veri topluyoruz. Günlük olarak yüzlerce kişinin dolaştığı yerde sensörleri koyup ölçüm alamıyoruz. +++
3) Açıklamada laboratuvarların boşaltılmadığı söylenmiş. Fotoğraflarını göndereyim mi? Lab 8 boşaltılmadı mı? Lab 7 yok edilmedi mi? Faraday Kafesi teslim edildi mi? Şimdi diğer katlara da el konulduysa laboratuvarların hepsi boşaltılmıyor mu? Bir dediğiniz diğerini tutmuyor. +++
Buyrunuz Lab 8'in dokunulmayan gereçlerinin alt kata ışınlanmış hali👇
4) Ofisleri zamanında boşaltmamışız. Ne zaman bildirildi ve ne kadar süre verildi? Bu konuda nasıl bilgilendirme yapıldı? Yoksa bildirimin görülMEmesi için her şey yapıldı mı? +++
Bildirim perşembe akşamı mesaiden sonra (19:00'da) EBYS üzerinden yapılmış. EBYS'den bizlere yılda birkaç kez yazı geldiği için öğretim üyeleri her gün EBYS'ye bakmaz. Bu nedenle EBYS'den yazı gelince e-postayla uyarı gelir. Ama bu sefer uyarı gönderilmemesi için işaretlenmiş.+++
Peki ne kadar süre verilmiş? Cuma mesai sonuna kadar. Zaten en iyi ihtimalle cuma sabahı haberdar olacaktık. Cuma günkü tüm işlerimizi bırakıp apar topar onca eşyayı nasıl toplayıp taşıyacaktık? Amaç haber vermek mi yoksa haber vermiş gibi yapmak mı? +++
Ayrıca aceleniz neydi? Arkanızdan kovalayan mı vardı? 24 saatten kısa sürede o kadar eşya ve laboratuvarı taşıtmak için ne aceleniz vardı? Buna değer miydi? Yoksa başka bir amacınız mı vardı? +++
Neden "Başka bir amacınız mı vardı?" dedim? İlk karar ne diyor? "Üst 2 katı alt 2 kata taşıyın" 2 hafta sonraki karar ne diyor? "Şimdi de o 2 katı boşaltın ve ne haliniz varsa görün. (Daha kibarca '3000 m2yi 45 m2ye sığdırın' denilmiş.)" +++
İlk kararı alırken aklınız neredeydi? Kütüphanenin ihtiyacı sonradan mı ortaya çıktı? Yoksa aklınızca dalga mı geçiyorsunuz? Çin işkencesi mi uygulamak istiyorsunuz? Durun daha, "Süre verdik. Eşyalarınızı taşımadınız." konusu bitmedi👇 +++
Eşyalarımızı almaya gittik. Ne oldu dersiniz? Binanın kapısı kilitli. Henüz bize ait olan alt katlara da girmemiz yasak? Nasıl taşıyacağız? Nereye taşıyacağız? Bunun adı "Tavşan kaç, tazı tut" oyunudur. Bizim aklımızla dalga geçmeye kalkmayın! Devam edelim. Nasıl taşıdınız? +++
Ofis ve lablardaki hassas aletleri, bilgisayarları kim çöp poşetlerine tıkıştırıyor? TEMİZLİK GÖREVLİLERİ. Nasıl yapıyorlar? Çöp toplar gibi. Ne bulurlarsa rastgele tıkıştırıyorlar. Kitapların olduğu poşete çiçek sulama aletini koyuyorlar; içi su dolu ve baş aşağı. Bu poşetin+++
... altında içinde bilgisayar olan poşet var. Inkjet yazıcı baş aşağı konulduğu için bozuk. Fotoğraftaki yığından söz ediyorum. Kitaplarım kayıp; kendileri de bulamadılar. Proje posterleri ezik, yırtık. Fotoğrafta kitaplarımı arayan görevlinin poşetlere yatarak çabası var.👇 +++
Görevlinin çabasını takdir ediyorum çünkü şöyle yığınlardan söz ediyoruz👇 +++
Gördüğünüz yığınların bulunduğu odalardaki çöp poşetlerinde özel eşyalarımız var. Gittiğimizde oda kapıları kilitli değildi ve ortalıkta üst katı boyayan işçiler dolanıyordu. Bina amirine "Bu odaları kilitleyin" dedim, tamam dedi. Sonraki gelişimizde KİLİTLER SÖKÜLMÜŞTÜ. +++
Bu nedenle "Odaları boşaltmadınız" sözünü Rektörlüğe aynen iade ediyorum. Boşaltmamıza imkan bırakmadınız. Gelelim asıl önemli iki konuya👇 +++
TETAM sıradan bir araştırma merkezi değil. TETAM binasının temel kazılmasından ampulüne kadar her şey TAM projesinden, yani araştırma bütçesinden, karşılanmıştır. Rektörlüğün üniversitenin herhangi bir binasını TETAM'a tahsis etmesinden söz etmiyoruz. @senelibrahim_ @cbsbb+++
Dolayısıyla Rektörün diğer merkezlerde olduğu gibi (ki o da yanlış) "Bu binayı başka bir amaçla tahsis ediyorum" deme yetkisi yok. Bu bina @cbsbb tarafından SADECE araştırma amacıyla sağlanan bütçeyle inşa edildi. İdari birimlere tahsisi USULSÜZDÜR. @senelibrahim_ +++
Araştırma merkezlerinin bir yönetim kurulu (YK) olur. Normal olanı YK'nın merkez üyelerinden oluşması, değil mi? Konunun nereye geldiğini tahmin ediyorsunuz👉 Rektör YK'yı merkezde olmayan paraşütçülerle doldurdu. Yani TETAM yönetimi işgal edildi. @senelibrahim_ @cbsbb +++
TETAM'ın ulusal ve uluslararası 70 üyesi var. 40+ kişi Boğaziçi hocası. Genel kurulda YK için merkez üyeleri seçildi. İçlerinde hiç mi uygun hoca yoktu? Rektör neden dışarıdan üye atadı? @senelibrahim_ @cbsbb +++
İkinci usulsüzlük ise TAM projesinin yürütücüsünün (PY) değiştirilmesi. Bir araştırma projesinde PY ancak emekli oluyorsa veya değişir. ÖYLE BİR DURUM YOK. @senelibrahim_ @cbsbb +++
Daha önemlisi👇 @cbsbb tarafından desteklenen bir projenin yürütücüsünü sadece SBB değiştirebilir. PY değişikliğini SBB'ye informal şekilde teklif ettiklerini ve SBB'nin kabul etmediğini biliyoruz. Ama Rektör SBB başkanını @senelibrahim_ çiğneyerek yürütücüyü değiştirdi. +++
@cbsbb @senelibrahim_ Oysa Tolga Sütlü'nün projesinde de bunu yapmak istediklerinde TÜBİTAK buna izin vermedi! Rektör TÜBİTAK'a yapamadığını nasıl @cbsbb'ye yapabilir? Sayın @senelibrahim_'in buna göz yummayacağına, bunu sineye çekmeyeceğine inanıyorum. Değil mi? +++
@cbsbb @senelibrahim_ PY değişikliğine @cbsbb'nin izin vermediğini şuradan da biliyoruz: Eğer @cbsbb bunu talep etmiş olsaydı gelen PY değişikliği yazısının ekinde muhakkak @cbsbb yazısı olur ve üst yazıda "SBB'nin talebine istinaden..." denilirdi, çünkü Rektör PY değişikliği yapamaz. Ama yok! +++
@cbsbb @senelibrahim_ Tabii ki bu kadarla bitmedi. Rektörlük bu değişikliği "Mevcut PY TETAM yönetiminde olmadığı için" diye açıkladı. Ama şimdi yayınlanan bildiride ne görüyoruz? "PY emekliliğe yaklaştığı için..." Baktı ki önceki gerekçe tutmadı, herkesi kandırayım diyor. +++
@cbsbb @senelibrahim_ Neden "Önceki gerekçe tutmadı" diyorum? Çünkü TAM Projesi TETAM'a ait değil, TETAM YK ile resmi bağı yok! Olmadı, çevir kazı yanmasın. @cbsbb @senelibrahim_ +++
@cbsbb @senelibrahim_ Şu "PY emeklilik yaşına geldiği için" lafına gelelim. Daha yıllar var. Tabii ki gerekçe bu değil. Asıl gerekçe Rektörün PY'den hoşlanmaması. +++
@cbsbb @senelibrahim_ Zaten daha önce de PY hakkında uyduruk soruşturma açıp bölüm başkanlığından aldı, ceza verdi. Mahkeme reddetti. Aynı gerekçeyle (mahkemenin reddetmesine rağmen) tekrar ceza verdi. Yine reddedilecek. Sayın @senelibrahim_ sanırım PY değişikliğinin asıl nedenini anlamışsınızdır.+++
@tuna_tugcu Rektörlüğünün yetkisini aşıp Boğaziçi’nde el koyduğu diğer @cbsbb projesi de Sosyal Araştırmacı İnsan Gücü Geliştirilmesi Projesi. Bu projenin yöneticisi bendim, ancak @cbsbb görevden alabilecekken rektörlük uzaklaştırdı. Harcamalara nasıl imza attılar bilmiyorum @senelibrahim_
@tuna_tugcu Gerçek olmayan fazla kibar bence, yalan demek daha iyi.
@tuna_tugcu rant
@tuna_tugcu Ya adamlar 160. yıl yazısını büyük, logoyu küçük koymuşlar PP’ye, yani demek istedikleri “üniversitemiz boktan ama şanımız eski” (boktan olmasının sebebi yönetim olabilir, o üniyi tanımam sadece profil fotosunun bende bıraktiği itiba bu)