Medusa'nın Salı belgeseli 4. bölüme bir ekleme yapayım: 2007-2010 arası yapılan dönem dizileri (en azından bir kısmı) Feto tarafından desteklendi ve tek bir amacı vardı; 2010 referandumuna hazırlanmak. Feto, yargıyı ele geçirmeye bir günde karar vermedi. Çok uzun yıllardır +
ajandalarında olan bir plandı bu ve adım adım yürüdüler oraya. O tarihlerde yapılan dönem dizileri, -doğal olarak- 12 Eylül darbesine geliyordu ve darbeyi çok detaylı şekilde işliyordu. 12 Eylül'ü yaşamış kuşağın hafızaları tazelendi, öfkeleri yeniden harlandı.
Genç kuşağa ise bilgi veriyor, darbe karşıtlığını anlatıyordu. Bu Kalp Seni Unutur Mu (2009) dizisini, yayınlandıktan yıllar sonra geri dönüp izlediğimde net olarak gördüm bunu örneğin. Dizinin danışmanları arasında Mümtazer Türköne var; Fetö'den tutuklanmıştı.
Dizide bir sahne var. Darbe işkencecileri kendi aralarında konuşuyor. Biri, "Bunları yapıyoruz ama ileride başımıza iş açılmasın?" diye soruyor. Karşısındaki yanıt veriyor; "Bu ülkede kimse askerden hesap soramaz!" 2009'da yayınlandı bu. 2007'de Ergenekon davaları başlamış,
ordu pasivize edilmişti. Yani Erdoğan, askerden hesap sormuştu. Dizinin o sahnesi tam olarak buna göndermeydi. Ki yine o dizide Erbakan güzellenir. Falan filan... 2010 yılına bu darbe karşıtlığı ve 12 Eylül'ün hatırlatılmış nefretiyle girildi. Ve yargı paketi gündeme geldi.
CHP'nin bu paketi kabul etmeyeceği, anayasa değişikliğinin referanduma gideceği belliydi. Referandum için 12 Eylül 2010 tarihi seçildi. Slogan, "12 Eylül ile hesaplaşıyoruz" olarak belirlendi. Topluma pompalanan, darbe anayasasının değiştirileceği, 12 Eylül ile hesaplaşılacağıydı
O meşhur "Yetmez Ama Evet" sloganının kullanıldığı referandum. YAE'nin isim babası Hayko Bağdat idi. DEM'in öncülü BDP milletvekillerinden Garo Paylan da vardı o ekip içinde. Yani yargının Feto'ya teslim edilmesinde yine AKP ile iş tutulmuştu.
Muazzam bir kampanya yaptı Feto, yargının siyasallaşması hiç konuşulamadı. CHP hiç anlatamadı meseleyi. Bir tek CHP kalmıştı hayır diyen, bir de bir avuç sosyalist, komünist; bu tuzağı yemeyen. El birliğiyle yargıyı Feto'ya verdiler. Feto şutlanınca Tayyip'e kaldı bu büyük güç.
@hakiki_cassey Nedense kimse acun konusuna giremiyor. Televole işe başlayıp medya patronu oldu bunu yaparken kültürümüzün içinden geçti. Bu hızlı yükselişi ve ürettiği o mide bulandırıcı programları kimse konuşmuyor.
@hakiki_cassey O dizilerde oynayan oyuncuları uyarırdık, çok pis dedikodularını yapardık. Hepsi bugün sütten çıkmış ak kaşık gibi dolaşıyor. Samanyolunda, fetöcü kanallarda kasalarını doldurdu çoğu. Şarkıcı, tiyatrocu davet edip dünyadaki okullarını dolaştırırlardı.
@hakiki_cassey benden de Kaşif Kozinoğlu sır ölümü ile ilgili şu gelsin: 11 mart 2011 (tutuklandı) 28 nisan 2011 (diziye girdi) 13 kasım 2011 (vefat etti) 8 aralık 2011 (dizide öldü) Dizide kaşifi ‘kara’ yani eski gayrinizami harpçi, kontgerilla trye ihanet ettiği için öldürüyor +
@hakiki_cassey Sadece dizileri değil, filmleri de
@hakiki_cassey Kurtlar vadisi pusu da unutulmasın resmen.o zaman ergenekoncuları asanlar bkaç sezon sonra fetö devletimizi klonlamış diye mağdur oldu :D
@hakiki_cassey 10 numara tespitler.. teşekkürler. Kafasıyla anlamadı neyin ne olduğunu. Daha çok çeker bu beyinsiz kitle. Olacağı çoğumuzun Fransa'daki iran diasporası gibi yaşamamız olacak. Donciye ddemokratça davranılmaz dinci ile ancak savaşıdır.
@hakiki_cassey Feto'nun sinsiliği, 2010 referandumu öncesi dizilerle plan yaptığı o karanlık dönem unutulmamalı! Türk halkı buna çok bedel ödedi. 😠
@hakiki_cassey Ben, o dönem dizilerini herkes bayıla bayıla överken, farketmiştim asker karşıtlığının yükseldiğini, bundan yararlanmaya niyetli olduklarını da… Entellektüeller bu konularda manipülasyona açıklar. Günün siyasal iklimini koklayıp, sonuçlarını düşünmeden atlıyorlar her tuzağa!
@hakiki_cassey Bildiğim kadarıyla MHP de bu süreçte hayır oyu verdi. Hatta ülkücüler arasına nifak sokup el attıkları eski ülkücüler adını verdikleri bir gruba MHP yönetimini linç ettirmeye böylece hayır oyunu azaltmaya çalıştılar. FETÖ'nün mezardakiler bile çıkıp evet oyu versin demesine
@hakiki_cassey Zaman'ın yargıyı dizayn düzenlemeleri öncesi Yargıtay haberlerine bakınca da atıl, işlemeyen, çağın gerisinde ve yanlış kararlar veren fotoğrafı zihinlere kazınmıştır.