Published: April 13, 2025
46
146
1.7k

Šta se to juče desilo i zašto je Vučić doživeo krah? Već izvesno vreme se to dešava ali on to nije uvideo ili nije imao mehanizme da to reši. Mislim, da ipak nije video.Elem,za vreme SNS vlasti u Srbiji se stvorila jedna posebna kasta, koja verovatno broji oko 200 hiljada ljudi👇

To su oni što ih viđamo na ulici u besnim automobilima,ljudi iz našeg okruženja koji uvećavaju broj nekretnina,idu na skupa putovanja,u skupe restorane i koji,katkad sami neškolovani,školuju decu u dobrim školama.Često se pitamo čime se bave i pošto nemamo logično objašnjenje👇

zaključujemo da su nekako povezani sa SNS-om. Oni nisu u top 100 bogataša, oni su podizvođači za bogatstvo ovih najbogatijih, ali imaju dovoljno da mogu da se penzionišu i obezbedili su decu. Ovih 100 svi jedni druge drže za 🥚🥚, dok je ovima o kojima pišem mnogo komforniji👇

položaj. Posebno ako su ,preduzetnici', jer su tu papiri očišćeni, upravo zato što su podizvodili za ovih top100. Ukoliko su u budžetskim ustanovama, tu je malo drugačija situacija. Potpisivali su na reč sve i svašta, ali bože moj, ako imaš milion nije tako strašno sedeti kod👇

kuće sa nanogicom, godinu ili dve. Uglavnom, sada kada su rešili egzistenciju, navikli se u međuvremenu na udoban i raskalašan život, postali su i važni. Mnogi od njih su verovatno umislili i da su jako sposobni i da su zasluženo stekli sve sa svojih deset prstiju. Oni i dalje👇

imaju komunikaciju sa SNS-om ali ih sada već doživljavaju kao ometajući faktor. Da, oni će dati donacije, poslaće svoje zaposlene, platiće batinaše, ali oni i njihove porodice su sada viša kasta i ne mogu oni da se cimaju mnogo, a posebno ne da se bave nekim mitingom. I šta se👇

onda dešava. Ono članstvo SNS-a koje postoji već 30 godina i počelo je na ulici, pa napredovalo na partijskoj lestvici lagano, dobilo posao na budžetu i vraća deo stranci, ti ljudi koji obavljaju fizičke poslove za stranku su postali razočarani i besni. Ovih top 100 zavide na 👇

komfornoj poziciji ovoj novostvorenoj eliti, pa i tu počinju frustracije. Ovim što su najsiromašniji i najugroženiji, a glasaju oduvek za sns je sada već dosta progona, uterivanja u autobuse i podplaćenosti. Svi sede kod kuće i uživaju, a oni se mlate po celoj Srbiji i opet 👇

nemaju leba da jedu. Elem, ovih 200 hiljada (to je neka moja procena) smatraju da im Vučić ne može ništa. Smatraju da ne pripadaju u onaj tor. Neće tu da dovedu ženu i decu. Potencijalnu promenu režima vide kao mogućnost da se potpuno properu. Oko Vučića je ostalo par starih 👇

sns-ovaca, par novih koji još nisu rešili život i za sada poluge sile.Mislim da ovi koji su i formalno sa druge strane zakona odavno vagaju.Pravosuđe se ,budi'-sudije i tužioci.Dugačak niz,znam.Šta je nama tu važno?Da se što manje njih provuče mimo zakona,zato mora plan već sada!

Ako na ovu raslojenost u organizaciji dodamo sns politiku i silne probleme koje je ona donela svima nama,spoljnu politiku- drže nas kao taoce ove vlasti,a i vlast u sl. položaju,spregu države i kriminala u važnoj meri,nezadovoljne građane...petljao je i petljao i sada nema nazad.

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/11