Published: June 9, 2025
23
10
85

Da krenemo, CRTA je imala ulogu stručnog savetnika studenata u vezi izbora. Ona je držala obuke ali i sastanke sa vodećim ljudima radnih grupa za strategiju univerziteta u Beogradu i Novom Sadu. I upravo na tim sastancima je CRTA iznela neke jako zanimljive podatke koji su utica-

-li u ozbiljnom kapacitetu na odluke studenata. Studentska odluka da se formira studentska lista i da se traži suicid ostatku opozicije (da daju infrastrukturu a da ne izađu) je bila opravdana navodnim istraživanjem javnog mnenja CRTE koje je pokazivalo da -

- *nijedna stranka opozicije nema rejting iznad cenzusa* (ponovo ponavljam *nijedna*). I da samo studentska lista ima šanse protiv Vučića i da ostatak opozicije nema šanse da pređe cenzus (čak ni u eventualnim koalicijama).

Vođeni ovim istraživanjem studenti su odbili da prave dogovor sa opozicijom jer su mislili da će opozicija morati da prihvati sve jer svi imaju rejting ispod cenzusa (nadam se da ne moram da objašnjavam koliko je ovo istraživanje sumnjivo).

I ovo nisu neproverene info, naprotiv, istraživanja CRTE su korišćena kao argument (iako nikada nisu pokazana) da treba da se formira studentska lista i da ne treba da se pravi dogovor sa opozicijom. Čak su studenti koji su videli to istraživanje vrlo jasno iznosili stav-

- da niko od opozicije nema cenzus i da su svi mrtvi, i moram priznati bili su vrlo ubeđeni u svoj stav. E sada dolazimo do druge tačke, nakon što je doneta odluka da se formira studentska lista CRTA je imala novi sastanak sa studentima koji je trebao da bude vezan za kontrolu -

- izbora, ali je na tom sastanku CRTA iznenađujuće rekla studentima da oni nemaju šanse da pobede SNS na parlamentarnim izborima (tj Pokret). Nakon ovoga su se studenti poprilično iznervirali, i (koliko ja znam) nije bilo puno sastanaka nakon toga.

I da naglasim, ja nisam imao uvid u to istraživanje, ali studenti koji su imali uvid su se javno pozivali na plenumu na to istraživanje tako da verujem u istinitost da to istraživanje postoji.

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/8