Сегментація аудиторії А мій в АЗОВі І до чого тут британський бренд намазочки на хліб/бейглі Marmite Тред 🧵
В маркетингу є таке поняття, як customer switching Світчери – великий сегмент аудиторії, на яку працюють мільйони маркетологів по всьому світу Пʼєш колу? Спробуй пепсі! На цьому побудований цілий Pepsi taste challenge Катаєш на уклоні? Лови промокод болт Ну і т.д. 2/8
Є бренди, що живуть одними лиш світчерами Є бренди, які від світчерів страждають А є бренди, яким ну дуууже складно отримати цю аудиторію, ресурс на них витрачається, а толку нуль, або близько того 3/8
Marmaite – продукт зі специфічним смаком. Назвемо його кінзою *не за смаком, а за суттю: є ті, кому кінза ок, є ті, кому кінза "фу, блядь" Можеш хоч до усрачки крутити рекламу "спробуй Marmaite" на тих, кому цей смак ніколи не сподобається, результат буде нульовий 4/8
Тому овердофіга років тому Marmaite сказали: є хейтери, а є лавери. Спробуй, дізнайся і тоді або купуй нас все життя, або не звертай на нас увагу. І кожну рекламну кампанію вони будують на цій платформі. Намагаючись зібрати своїх лаверів й зберегти їх на все життя 5/8
Якось навіть пропонували зробити тест, де на генетичному рівні ти міг визначити, чи сподобається тобі цей продукт, або немає сенсу витрачати гроші на його покупку. Крутий хід, бо нафіга продукту витрачати кошти на спробу залучення людей, які потім не будуть його купувати 6/8
Сегмент людей, що прийняли рішення ховатись, дууууже складно, а може і неможливо конвертнути в рекрутів. Тоді яка різниця, що вони подумають про цю, чи якусь іншу кампанію 7/8
Максимальний фокус на тих, хто вже тут (поточна аудиторія, закріплення love brand, лояльності, підсилення ядра адвокатів бренду) і робота з теплими контактами, для яких важливо, щоб твоє вкладення часу життя (службу) цінували. Класна робота маркетологів корпусу 8/8 🏁
Зробіть донат сюди, будь ласка https://www.privat24.ua/send/h... Бо треди я пишу краще, ніж закриваю збори Ще 14к грн треба зібрати Всі гроші на закупи комплексів для 3 армійського корпусу Ось така іронія: тред про АЗОВ допоможе зібрати на трійку
@cabb08 Розумію тезу, але один «продукт» рятує життя а інший просто сидить на кухні. За мармайт і веджемайт можна сратись бо це суто смакова штука. Але блять, прирівнювати вонючу намазку до війська це пизда.
@TyrusHB Фреймворки маркетингу працюють і в FMCG, і в мілітарі напрямку, і в агро бізнесі. Умовно, кол ту екшн він всюди кол ту екшн. Звісно, глибина і сенси в різних сферах різні
@cabb08 Але як взагалі можна бути хейтером Азову? В широкому розумінні, ви пишете про те що дехто взагалі ніколи не приєднається до війська. І реклама про контрасти з якими ми живемо. Реалізація - 8/8 Але сука, як же неприємно бачити цю рекламу, і відчувати те про що йде мова на своїй
@LesOK93 Думаю там вже треба детальніше сегментувати. Навряд всі, хто ховаються, є хейтерами АЗОВу. Можуть навіть, в міру можливостей, підтримувати корпус.
@cabb08 а я думав що успішність РК визначається не за змістом/месседжем, а за результатом в цільових показниках. хз як без цифр можна казати класна робота маркетологів, чи не класна
@streetgenstein Взагалі так, погоджуюсь Але я спробував реверсивно подумати, як могли прийти до цієї кампанії й мені подобається, як ця комунікація працює навіть на імідж бренду Але так, цільові звернення і якісь інші метрики, які собі закладали спеціалісти > рандомний твітів/тредів
@cabb08 Мене ця реклама вчергове підштовхнула до роздумів про роль жінки в прийнятті рішень в Українській родині, й можливо саме вони кінцева ЦА і час робити рекламу саме щоб вони відпускали своїх масіків на війну)))
@DietrichnDietr1 Працював з нерухомістю Рішення про покупку житла, якщо це родина, без обговорення з дружиною не ухвалюється
@cabb08 я завжди вважав що боротись треба за нових клієнтів. якщо працювати лише з уже прихильниками, то вийде кейс порошенка. Хоча суть цієї кампанії зрозуміла - пишатись належністю до Азова. І це формує сприйняття бренду позитивно.
@baton_bertone Думаю за нових клієнтів вони боряться з 2014 року Вже є напрацьований бренд капітал. Включно з позитивними й негативними атрибутами
@cabb08 Веджемайт смачніше мармайта
@iabiac Вірю на слово, не куштував ні те, ні інше
@cabb08 Це працює на великих цифрах. Всі п'ють газовані напої, наша задача щоб сьогодні пили колу. Коли база починає падати, починають працювати над тим щоб збільшити базу: додати нову аудиторію / додати нові моменти споживання. Це не кейс ринку рекрутингу зараз.
@kiziriia Ринок потенційних рекрутів це мільйони людей Наскільки більшим має бути обʼєм ринку, щоб працювало?
@cabb08 Але наприклад мій тато і колишній чоловік військові, але не належать до Азову, і мене це трішки тригернуло, бо що? Якщо ти не в Азові то ти гірший? Причому пишатися хлопцями і дівчатами там це класно, я їм щиро вдячна, але за тих хто не там або не в медійних барах сумно(
@Sanmarion_ Сухопутка (відповідальні за мобілізацію) або МОН могли б зробити "А мій в ЗСУ/НГУ/СОУ" Але не зробили Певно таки не всім підійде така кампанія
@cabb08 Але ж світчери мають спробувати А тут так не пройде в абсолютній більшості випадків) Спробував тут, спробував там і обрав де тобі більше подобається
@zhdanya_anya Так, вже пані вище в коментарях також вірно підмітила, що світчери це не туди, бо немає етапу «спробував» Моя помилка. Треба було акцентувати просто на тому, що відсікати аудиторію, яка на буде твоєю – це ок
@cabb08 Ви кажете, що максимальна увага на теплу аудиторію — це хто у цьому випадку? Цікава ваша думка, як професіонала. Бо я досі не розумію, хто ЦА цієї реклами і навіть придумати не можу(
@kunyca_s 1. Хто вже в АЗОВ. Закріплення love brand, лояльності, підсилення ядра адвокатів бренду 2. Вже служать, думають про переведення 3. Вже думали про мобілізацію, можливо навіть відвідували рекрутингові центри. Грубо кажучи довести з MQL до SQL і може навіть до фінального результату
@cabb08 Marmite ахуєнна тєма
@ak19740801 Ніколи не куштував