Prý se zase hejtí nevoliči. Tak tady mě máte – stojím u zdi, terč na prsou. NEVOLÍM ❌ A mám pro to 5 zatraceně dobrých důvodů. 👇
1) Racionální 🤔 Šance, že můj papír v bedně něco ovlivní, je mizivá. Úsilí, které mě to stojí, je násobně větší než pravděpodobnost reálného dopadu.
2) Ideologický 🟡⚫️ Nechci se podílet na legitimizaci vládců. Odmítám je. Nepotřebuji je. Nechci, aby rozhodovali o mně, mých penězích ani mém životě.
3) Emocionální 🤮 Kampaně mě znechucují. Ksichty lhářů soutěží, kdo naslibuje víc nesmyslů na cizí účet. Sledovat to je jako nekonečný maraton reklam na zázračné hrnce – jen s tím rozdílem, že tady si nevyberu, jestli zaplatím.
4) Pragmatický 👴 Už jsem to zkusil – volil jsem, kandidoval, agitoval. Lekce dobrá, jinak ztráta času.
5) Systémový ⛓️ K větší svobodě se neprovolíme – to bývá vzácná výjimka. Děje se až těsně před hrozícím kolabsem. Jinak vyhrává ten, kdo naslibuje největší hromadu nesmyslů a oblbne tím těch asi 20 % nejdůvěřivějších.
A pak musí 4 roky předstírat, že pro nás něco dělá – vždy za cenu rostoucího státu a jeho výdajů. A tak pořád dokola. 🥱 Pokud chcete něco změnit, nečekejte to od voleb. Budujte, tvořte, vzdělávejte. Svoboda se neprosazuje u uren, ale v životě. 👍
@btcslovnik Je to vaše právo a nic proti tomu. Ovšem tímto vám odebírám právo stěžovat si na jakoukoli budoucí vládu až do dalších voleb.
@msoucek90 Ne-e. Vyhrazuji si právo stěžovat si na každou vládu, která mi bude kafrat do života. Ať už sem volil pro ni, či proti ní, nebo nijak.
@btcslovnik Aneb 5 důvodů nepochopení o čem je demokratická společnost. Není k tomu co říct, snad jen k bodu 2. Předpokládám, že k životu nepotřebujete zdravotnictví, bezpečnost, dopravní infrastrukturu, vzdělání adt. Ale v poho. I takový žijí mezi námi.
@josef_obrslik To potřebuju. Nepotřebuji vládce, kteří mi budou lhát, že bez jejich dobrodiní nic z toho nebude. 👍
@btcslovnik Chapu a lidi si musi uvedomit, ze nevolit je jenom dalsi moznost vyjadreni sveho postoje u voleb. Ale porad mi prijde usmevny duvod, ze je to moc usili. Jako zase takova makacka to teda neni.
@quajak No nesmí se podcenit, jak moc jsem línej... 🤣
@btcslovnik Jste zatraceně naivní,až budete za ostnatým drátem bude pozdě 😉
@zdenek_lach Snad stihnu zdrhnout včas 🤷♂️
@btcslovnik Sorry. Hodně hloupé důvody, nestojí ani za rozebrání ! Jen jede na první bod. Kdyby to udělala většina tak stačí pár doslova debilů kteří volit půjdou a ovlivní tvůj další život možná tak jak se ti to nebude líbit.
@JiriSmesny Doslova 200 debilů (a mafiánů a pomatených mesiášů) ovlivňuje můj život. A nic s tím neudělám. Můžu jen poukazovat na to, jak zvrácené to je a čekat, až si to uvědomí ostatní.