Published: August 24, 2025
13
221
1.2k

Zoran Đinđić o radikalima 1997. godine. Što se Srpske radikalne stranke tiče, tu neću zaista mnogo da govorim. Pokušaću da se ograničim na tri ili četiri rečenice, koristeći autoritet iz istorije i iz literature jer to nije politički fenomen. Srpska radikalna stranka je ⬇️

mentalitetski fenomen. Ona je jedan ozbiljan problem našeg društva. Ona nije politički problem. Najmanje je politički fenomen. Gospodin Jovan Dučić, veliki naš pisac, govoreći jednom o hrvatskim političarima između dva rata, ⬇️

koji su se na sličan destruktivan način ponašali kao što se sada Srpska radikalna stranka ponaša, rekao je: Ti hrvatski političari su vrlo opasni za državu, ne zato što se ničega ne plaše, jer su oni kukavice, nego zato što se ničega ne stide. Oni nivo javnog i političkog ⬇️

života spuštaju na takvu dubinu da pristojni ljudi iz te politike beže. I onda ćete imati politiku na najnižem mogućem civilizacijskom nivou, gde se razlika, granica između časti i beščašća, između istine i laži, između činjenica i klevete, između onoga što je sramotno i onoga ⬇️

što je pristojno u potpunosti briše, onda ste do grla u blatu i onda kažu: Dođite da raspravljamo. Dođite da diskutujemo na našem terenu – u blatu do grla. To je Srpska radikalna stranka na našoj političkoj sceni, u našoj istoriji, u našoj sudbini, ona nije politički protivnik ⬇️

ni meni, ni bilo kom od ljudi koji se pristojno bave politikom. Ona je virus. Kao što za jedan organizam virus nije protivnik, tako i Srpska radikalna stranka nije politički protivnik, ali je problem, ali je bolest. Kada kažu, a to im je jedan od glavnih argumenata, ⬇️

da ja radim za strane službe, da sam lopov, kriminalac, da su mi roditelji druge nacionalne pripadnosti i ne znam šta sve oni kažu, uglavnom, to je glavno – strane zastave, strane obaveštajne službe, izdaja, ja onda kažem: zemlja u kojoj postoji Srpska radikalna stranka, čist ⬇️

luksuz je da bilo koji neprijatelj uloži bilo koji dinar za razbijanje te zemlje. Dok je Srpske radikalne stranke sa ovom snagom u Srbiji, svi neprijatelji Srbije mogu mirno da spavaju. I oni to i čine. Dovoljno im je da imaju Vojislava Šešelja, da imaju ove ovde momke. ⬇️

Oni umesto njih obavljaju sve poslove destrukcije tradicije, pristojnosti, poštovanja, nivoa kulture, svega onoga što jednu zajednicu drži na okupu. To je sve što o njima mogu da kažem. Ni sada, ni ranije, ni kasnije ništa više, na žalost, i ništa konkretnije.

@lemilivosk0di Slično blato je nagomilao i oko sebe, i politički i intimno, šteta, realno.

Image in tweet by Bratislav Damnjanovic

@lemilivosk0di OBozavam djindjica ne volim radikale ali moram da primetim da smarate sa njima. Radikali ne postoje. Vucic odavno vise nije radikal. Sve ono lose sto su radikali bili vucic je gore. Ako su radikali tumor, vucic je metastaticki rak. A vi mi i dalje pricate o tumoru..

@lemilivosk0di Može izvor za ovo?

@lemilivosk0di Pročitah sve i samo jedno mogu da kažem...bože zašto nam uze takvog čoveka, nećemo imati više sreću da se još jedan takav pojavi, mislim da nismo zalužili...jako su se ljudi pokvarili, zlo je preplavilo, jer stida više nema!

@lemilivosk0di Kada se ovo pročita postaje jasan odgovor na pitanja: ko je i zašto pustio Šešelja iz Haga ponovo na nas? Odgovor: Ko - Neprijatelji Srbije. Zašto - jer je on mnogo efikasniji u razaranju Srbije od svega ostalog što mogu da smisle.

@lemilivosk0di И управо тог менталитета морамо да се чувамо по сваку цену и да се клонимо преузимања њиховог наратива, средстава...

@lemilivosk0di Nisu iz Haga pustili Šešelja zato što nam je Zapad neprijatelj, već zato da se oslobode budale! Na kraju, bio je tamo 11 godina!

@lemilivosk0di @AlleksandraV962 👍👏👏💯🎯

@lemilivosk0di Ђинђић је био јајара. Тако је и завршио

@lemilivosk0di Pa sto je onda zajedno sa tim radikalima pisao izborni zakon 2000.? Tj. nije pisao nego je dao odresene ruke pokojnom Zoranu Krasicu da on to napise od pocetka do kraja.

@lemilivosk0di O tome šta je Đinđić mislio o Šešelju znam tako što sam bio svedok da su na predsedničkim izborima u drugom krugu njegovom odlukom članovi i glasači DS, između Milutinovića i Šešelja, izašli i glasali Milutinovića. A ovo što vlada Srbijom je isto radikalsko koliko i DS,G17, DSS..

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/21