Published: September 2, 2025
86
113
3.6k

Beşiktaş’ın 4-5 senedir hali ortada di mi? Anadolu takımı gibi takılıyor. Peki neden? ŞIMARILIKTAN ve KİBİRDEN! Şimdi gelin biraz anlatayım. Kimse bizi kuyuya falan atmadı, kendimiz balıklama atladık. Yakın sigaları başlıyorum.

Image in tweet by murat

Bakın, statsız gelen 2015-16 şampiyonluğunu falan BAY geçiyorum. Üzerine kitap yazılır ama orayı direkt geçiyorum. Asıl meseleye hızlı geçelim diye. 2016-17 sezonuna giriyorum.

Image in tweet by murat

Beşiktaş 2016-17 sezona girerken, şampiyon kadronun gol ve asist kralını, Sosa ve Gomez’i aynı anda kaybetti. Herkes “Şampiyon kadro dağıldı” derken, Fikret Orman ve ekibi kiralık Aboubakar ve Talisca buldu. O kadro üst üste 2. şampiyonluğu alacaktı. Ama şimdi şurası önemli;

Image in tweet by murat

Beşiktaş seneler sonra ilk kez Ş. Ligi’nde son maça YENİLGİSİZ GELDİ. Üstelik dilim dilim doğrandığı maçta, grubun son maçında İLK YENİLGİSİNİ aldı, 3. oldu. Az daha YENİLGİSİZ ÜST TURA ÇIKACAKTI.

Image in tweet by murat

Beşiktaş, az daha yenilgisiz üst tura çıkacağı Ş. Ligi’nden elenince; Avrupa Ligi’nde devam etti yoluna. Ve harika bir futbolla çeyrek finale kadar geldi. Fabri geri pası almasaydı falan girmiyorum oraya da, yarı final penaltılarla kaçtı mı? Kaçtı. Aslında orada başladı film…

Image in tweet by murat

Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde yarı finali penaltılar ile kaçırdı, “Aq bu kadro final oynardı” dediler. Finali 1 milyar €’luk M. United, 500 milyon €’luk Ajax oynadı… Ve kupayı dünya devi United kazandı. Beşiktaşlılar, “BİZ ERKEN ELENDİK” triplerine girdi bile…

Image in tweet by murat

2017-18 Üste üste gelen 2 şampiyonluk sonrasında; “Artık Avrupa’da bir şeyler yapalım” demeye başladı camia. Beşiktaş da öyle yaptı. Tüm dikkatini Avrupa’ya verdi. Bir daha sonsuza kadar kırılmayacak bir rekora imza attı. 14 puanla yenilgisiz lider. Türkiye tarihinde ilk.

Image in tweet by murat

Beşiktaş, olağanüstü grup aşaması performansı sonrası; dünyanın en büyük 3 kulübünden biri olan Bayern Münih ile eşleşti. Bugüne kadar hiçbir Türk takımının yenemediği; fantastik bir kulüple. E tabii Beşiktaş’ta yenemedi. YENEMEZDİ DE ZATEN.

Image in tweet by murat

BJK Başkanı “Bayern’i eleriz” dedi ama Beşiktaş’ın Bayern’i elemesi mucize ötesinde bir şey olurdu. Bayern’e elenmekten şikayet etmek yerine; Ş. Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile oynamak, orada olmak gurur duyulması gereken bir şeydir demek lazımdı. Son cümleyi bir daha oku…

Image in tweet by murat

Beşiktaş, Ş. Ligi’nde oynarken ligde çok puanlar kaybetti. Ama Ocak’ta, hemen ikinci yarının ilk maçında lige döndü ve ikinci yarı 2.41 puan ortalaması yaptı. Ha, NİYE İLK YARI ÇOK PUAN KAYBETTİ? Onu da ayrı bir flood halinde yazmıştım, alta bırakayım. DURDURDULAR BEŞİKTAŞ’ı…

Ş. Ligi’nde tarih yazılan sezonda, şampiyonluk 1 maçla kaçtı ama taraftarlar üst üste 3 şampiyonluk gelmedi diye hafiften söylenmeye başladı. Oysa ki geride kalan 3 sezonda 🏆🏆 2 lig şampiyonluğu 🥇 Avrupa Ligi Yarı Finali 🥇1 Ş. Ligi son 16 turu vardı. Müthiş 3 sezondu…

Image in tweet by murat

“Müthiş 3 sezondu” da, taraftarlar olağanüstü Ş. Ligi sezonunda, doğranılan ligde 1 maçla şampiyonluk kaçtı diye ortalığı ayağa kaldırdı. 15 milyon € bonservis harcanan takıma birden “TARİHİN EN İYİ KADROSU 4. OLDU” demeye başladılar…

Image in tweet by murat

Takım 4. oldu da, nasıl oldu? Ş. Ligi’nde tarih yazarken oldu. Operasyon çektiler (3-4 tweet üstte yazdım), yine de bitime 2 maç kala GS’yi yense şampiyon oluyordu. 1 maçla şampiyonluk kaçıran, 1 PUAN ile 2. sırayı kaçıran takıma 4. oldu dediler. Boş taraftan baktılar, BOŞ ÇARLAR

Yani, taraftarın geniş geniş “En iyi kadro 4. oldu” dediği sezon da dahil, harika bir 3 sezon geçirmişti Beşiktaş. Ama ligde üst üste 3. şampiyonluk gelmedi şımarlığı, hem hocayı hem de Fikret Orman’ın ayrılış hikayesini başlattı.

Image in tweet by murat

Sonra ne oldu? Üst üste 3 şampiyonluk kazanılmadı diye linç edilen yönetim ve hoca ayrıldıktan sonra; bırak üst üste 3. şampiyonluğu, üst üste 3 galibiyete hasret bir Beşiktaş oldu. Velhasıl kelam; ŞIMARDINIZ, KAYBETTİNİZ.

Image in tweet by murat

Peki, “Tamam da, olan oldu. Evet şımardık, kaybettik de, bundan sonra ne olacak?” derseniz, gerçekçi olacağız. Burası Avrupalı lig değil. Burada “yapılanma, alt yapı” falan hikaye. Sen gidip çocuk alıyorsun, adamlar 75 milyon € verip Osimhen alıyor. Fener’e bak, kimleri aldı.

Image in tweet by murat

Burada, şampiyon kadrolar hemen o yaz kurulur. Yapılanmayla şampiyon olan takım yok. Biz artık ya Süper Lig’in gerçeklerine ayak uyduracağız ya da GS ve FB arayıp açıp gidecek. GS zaten arayı açtı gitti de, en azından FB’yi geçebiliriz. Ama bunun için gerçekçi olmalıyız.

Image in tweet by murat

Biz artık; “ZAMAN KAYBEYMEK” ile “SABRETMEK” arasındaki farkı anlamalıyız. Biz artık, “ACELE ETMEMEK” ile “GEÇ KALMAK” arasındaki farkı da anlamalıyız. Biz taraftar olarak futboldan anlarsak, ona göre başkan seçeriz. Yani ilk önce taraftarın artık “gerçekçi” olması lazım.

Image in tweet by murat

Mesela Necip için, “O bizim canımız, evladımız” demek yerine, “Nasıl bir performansı var da, 20 senedir takımda kalabiliyor” diye sormamız lazım. Beşiktaş’ta “performans” önemli olmalı. Diğer türlüsü LİYAKATSİZLİK oluyor ve liyakat yoksa başarı da yoktur.

Image in tweet by murat

@semtinmuhabiri Beşiktaş hakkında bu kadar yazıyı Seba bile okumaz

@yellowredpost Beşiktaş zaten “Biz nerede hata yapıyoruz” diye hiç düşünmüyor ki, asıl sorun da bu zaten.

@semtinmuhabiri Sicayim Seninde Senol günesine be yetti be

@semtinmuhabiri 3.sene şampiyonluğa giderken Fikret Orman bu kadro bize yeter deyip o sene takıma takviye yapmadı

@semtinmuhabiri Bir Galatasaraylı olarak söylüyorum. Şenol Güneşin 2 yıl üst üste şampiyon yapıp 3. Senede CL dedeki performansı inanılmazdı. Hayatımda Türkiyede izlediğim en atak en dobra en doğru futbolu oynuyordu. Galatasaray da dönem dönem benzer performans sergilemiştir ama o ayrı bir konu

@semtinmuhabiri Bu kadar basit değil, Defansda 1,5 m€ ya oynayan Marcelo’yu 7m€ ya Lyon’a satıp yerine yıllık 7m€ ya Pepe’yi iki sene kontrat ile getirip üzerine imza parası üzerine menejer paraları vermek ile ekonomi çöküşe geçti. Üzerine bir de Burak yerine Love saçmalığı taraftar yüzünden

@semtinmuhabiri Ben aradaki farkı söyleyeyim fenerli olarak. Gsnin şu an şl grup maçları bitene kadar ki lig fikstürüne bak. İkinci olarak da hakem performanslarına bak. Şl veya uefadan sonra kısıtlı Türk takımlarının kadroları ligde zorlanır ama zorlanmayan bir takım var aynı kadrolara rağmen.

@semtinmuhabiri Hic alakası yok. Üst üste 2 yıl şampiyon olup şampiyonlar liginden lider çıkan takım ertesi sene maaşları ödeyemedi. Üstüne cenki 22 m euroya satmışsın. Marceloyu satmışsın. Buralardan gelen paralar nereye gitti kardeşim de maaşları bile ödeyemedin

@semtinmuhabiri Ben bu karamsarlığı anlamıyorum. GS ve FB dışındaki yenebilecek kadroyu kurmak zor olmasa gerek??? Bu kadroyu kurduğun an Sergen sana şampiyonluğu getirir… kaldı ki senin avrupa serüvenin de yok. Bu lig için büyük avantaj!!!

@semtinmuhabiri Unutulan birşeyler başarılı veya başarısız oralar tartışılır ama şu anki dönemde TFF ve merkez hakem kurulu ele geçirilmiş durumda. Galatasaray sadece kendi gücü ile mi puan kaybetmeden kırmızı kart görmeden, futbolcu eliyle topa bile isteye vurunca sarı kart bile görmeyen durum

@semtinmuhabiri Gese farkı açtı Fenerbahçe'yi geçebiliriz? Ya birader neye dayanarak bunu kullandın aq

@semtinmuhabiri Bir Fenerli olarak floodu merakla okudum. Beşiktaş gerçekten kendi kendisini anadolu kulubüne çevirdi. Besiktasin belkide ligi domine ettiği tek dönem 2015-18 arasi 3 sezondu. O dominasyonun mimari olan Fikret Ormana büyük ayıp edildi. Bjk nin FB gs yi yakalaması çok zor artık

@semtinmuhabiri Şenola iskelet kadro verildi. Bilic’in ekmeğini şenol efendi yedi! Yazın kurulan takımla fener ve gs lobisi şampiyon olur. Sen önüne bakıp altyapıdan ya da gençken yetiştirdiğin oyuncularla şampiyon olursun.

@semtinmuhabiri Fenerbahceyi nasil yakalican knk dikkat etde feneri gecicem derken trabzon seni gecmesin olucak o zatende uyandiriyim dedim

@semtinmuhabiri Fikret ormanı başkan gibi gösteren adam Şenol Güneş'tir.

@semtinmuhabiri Kardeş bu kadar geçmişle yaşanılmaz yatıp kalkıp Şenol ve Fikret orman tweetliyorsun üzerinden nerdeyse 10 sene geçmiş sen şuana odaklanmaya çalış

@semtinmuhabiri Ben okudum valla sonuna kadar Galatasaraylıyım bazı yerlerinde düzenleme olabilir ama genel bakarsan evet haklı adam taş gibi takımı yediniz tinerciler taş gibi başkanı hocayı yediniz

@semtinmuhabiri Beşiktaş’ı hep aç gözlülük ve iyi gün taraftarları bitirdi .

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/37