Türk kadının feminizme ihtiyacı yoktur, Türk’ün töresi onları zaten korur.
@nsenatopcu Töreler eskiden gelir ve eski tarihlerde normal olarak kadın erkek eşitliği yoktur bakın tarihte saniyleşmeye ve masa başı işler artana kadar dünya fiziksel güce dayanarak ilerliyordu ve bu normal törelerin hiçbirinde kadın erkek eşitliği yoktur demek hakaret değildir
@nsenatopcu Türk'ün töresine göre zina eden kadın ortadan iki ayrılarak cezalandırılır. Yinede sen bilirsin tabi
@nsenatopcu Katılıyorum kardeşim. Daha dünyada hiç bir devlette kadınların söz hakkı yok iken, sadece üreme aracı olarak bakılırken. 6. yüzyılda bizde kadınlar devlet sahibi de olmuştur, politikalarda, devlet meselelerinde her zaman söz sahibi olmuştur, mirasın %50 sini almaya hakkı vardır.
@nsenatopcu Evet, mesela Türk'ün töresinde başörtüsü ve türban yoktur. Yanlış anlamayın, başörtü kullanmanızı sorgulamıyorum, bu sizin tercihiniz, ama bazen savınduklarımızla pratikte uyguladıklarımız çelişiyor mu diye sormalıyız kendimize. Bu hepimiz için geçerli.
@nsenatopcu Senin gibilerin yok zaten bizim feminizme ihtiyacımız var
@nsenatopcu Hüküm sürseydi TÜRK töresi, gerek duyar mıydı güne kadınların hepsi ?
@nsenatopcu İslamiyet öncesi Türk töresi evet ama dinleri benimserken kültür ve bakış açısını da alanlar Türkler için hayır
@nsenatopcu türk töreleri acaba ne kadar umrumuzda😅
@nsenatopcu Yav sg aw dinden çık önce kadını yarım sayan paspas yerine koyan dine inanıyodun güldürme
@nsenatopcu Türk töresimi kaldı ülkede? Arabın töresi var sadece
@nsenatopcu Ablacım kaç yüzyıl önceki üretim ilişkilerinin yansıması olan töre türk kadınını modern dünyada nasıl korusun? Keza tarım devrimi öncesi bazı topluluklarda anaerkil sayılabilecek kültürler var. Biz napalım bu bizi korur mu diyelim, ilkelci mi olalım?
@nsenatopcu Siz ne ara bu kadar ırkçı,faşist bir zihniyete büründünüz ya.Seni koruyan tek şey ŞERİAT
@nsenatopcu Türkün töresi islam oldu. Kadınları koruyan islamdır. Yine birilerinin kafası cok karışmış. Allah akıl fikir versin
@nsenatopcu yalan bilgi 7 sülalem türk ve eskiden beri karısını dövme fırsatı olup dövmeyen neredeyse hiçbi erkek yok ve bu yeni yeni anormal karşılanmaya başlandı
@nsenatopcu Helal olsun TÜRK kızı dediğin böyle olur. Mor kafalı beyni yanmış f*ministlerden vatana hayır gelmez !
@nsenatopcu knk türk törse ne der bi anlata bileyim
@nsenatopcu İnek bile bir feministten daha zekidir
@nsenatopcu Türk töresi feministtir
@nsenatopcu Yaa he he
@nsenatopcu Onun için Arap gıbı gıyınmişşin
@nsenatopcu Ne zaman araplaştık Türk Kürt farketmez insanlıktan bir o kadar uzaklaştık.
@nsenatopcu ne anlatıyon ya
@nsenatopcu @AybükeKubilayEren beni engellemiş , bu yorumu okusun yemiyorsa yazma o yorumu başörtüsü töre de yok ayağına yazdın 2025 yılındayız sana mı soracak Türkler nasıl giyineceğeni
@nsenatopcu boş yapma cahil
@nsenatopcu ya turbanlisin ne anlatiyon aq
@nsenatopcu Linçlenmezsin umarım birazdan.. Katılıyorum bu arada 👏
@nsenatopcu Bunları diyenlerin Trabzonlu olması yarıyor 😂
@nsenatopcu Helal olsun
@nsenatopcu Türk'ün töresi de feministmiş o zaman
@nsenatopcu Amac toreden korumaksa?
@nsenatopcu Zaten Türk'ün özünde ki kadına olan bakış açısı günümüzde yitirildiği için Feminist olmaları gerekiyor ya.
@nsenatopcu ya sus bi ya
@nsenatopcu Türkün töresi İslam, dolayısıyla ataerkil toplum düzeni
@nsenatopcu Turk töresi kadınını, kendilerini koruyacagi şekilde yetiştirir.
@nsenatopcu Bok korur
@nsenatopcu İslam korumuyor mu kadını ?