GROWTH’UN KİTABINI YAZMIŞLAR! Kalori takip uygulaması YAZIO, her ay 3 milyon $ kazanıyor ve 600K indirmeye sahip 🔥 App'in doğruları saymakla bitmez. Bu yüzden onboarding'in 12 gizli taktiğini anlatıyorum👇 1/10 🧵unutmamak için kaydet 📌
🔸Kişiselleştirme, Duygusal Bağ İsmin girildiği ekranın hemen ardından "Nice to meet you, Serhan!" gibi basit ama kişisel bir mesaj gösterilmesi, uygulamanın sadece bir araç değil, aynı zamanda bir yol arkadaşı olduğunu hissettiriyor. Bu tarz mikro etkileşimler, kullanıcıda özel
Onboarding ekranındaki bu mikro etkileşimin detaylarını inceleyelim. Kullanıcıdan ekrana basılı tutarak uygulamanın amacını anlamasını ve söz vermesini istiyor. Bunu basit ama etkili bir şekilde uyguluyor. Ayrıca haptic geri bildirimlerle deneyimi arttırıyor. Bu deneyim retention
Bu iki ekran, "ürün eğitimi" ve "kullanıcı motivasyonu" kavramlarını çok iyi birleştiriyor. YAZIO burada aslında şunu diyor: "Biz sıradan bir diyet uygulaması değiliz. Bilimle desteklenmiş, sürdürülebilir bir çözüm sunuyoruz. Ve bunu senin hayatına göre şekillendiriyoruz." Bu
Bu üç ekran, kullanıcıyı yormadan hem kişiselleştirme hem segmentasyon hem de ikna mühendisliğini aynı akışa yediriyor. Bu madde biraz uzun olacak ☺️ Buradaki ekranların akışını basitçe anlatmaya çalışıyorum: 1. Ekranda kullanıcıya daha önce diyet yaparken neyi denediğini /
Bu sefer segmentasyonu kullanıcıyı motive etmek için kullanıyor. Eğer kullanıcı "motivated veya confident" seçeneğini seçerse 2. ekranı, diğer seçenekleri seçerse 3. ekranı gösteriyor. Kullanıcının duygusal durumuna göre onboarding akışını şekillendiriyorlar. Yani: Eğer
Kullanıcı daha app’i kullanmadan önce kendini başarıya daha yakın, anlaşılmış ve kendi için bir şeylerin tasarlandığı bir ortamda buluyor. Şimdi bu ekranları teker teker growth, monetization ve retention etkileriyle birlikte analiz edelim. 🔸1. Ekran: "Be part of something
Onboarding ekranlarından hemen sonra çıkan paywall flow'unu detaylı inceleyelim. İlk ekranda öne çıkan fazla bir detay yok. O yüzden direkt 2. ve 3. ekrana geçiyorum. 🔸2. Ekran – Şeffaflık Güveni Artırır Kullanıcıya adım adım neler olacağını net şekilde açıklıyor. Bu, özellikle
Bu ekranlar, kullanıcıyı ödeme yapmaya ikna etme konusunda YAZIO’nun ne kadar profesyonel bir "monetization funnel" kurduğunu gösteriyor. 🔸1. ve 2. Ekran – Spin to Save "Oyunlaştırılmış indirim kazanma" Neden bu kadar etkili? Kumar değil, ama öyle hissettiriyor. Spin çarkı,
Eğer bu içeriği faydalı bulduysan: - Retweet edin, yorum bırakın. (Teşekkür ederim 🙏 çok yardımcı oluyor!) - Bunun gibi daha fazla içerik için takip edin. Uygulamanızın performansından memnun değilseniz hemen 30 dakikalık ücretsiz bir toplantı planlayın 👇