İmamoğlu: Acz içindeki sesini duydum ben o telefonda bu adamın.
İmamoğlu: Kendisinde olmayan bir evrakın üzerinden birinin bu ülkeyi zora sokmasına ihtiyacımız yok.
İmamoğlu: Ekrem’in diplomasının peşine düşecekmiş. Ayıptır ya.
İmamoğlu: Yargısız infaz yapılıyor. Umut seferberliğine ihtiyacımız var. Biz ona talibiz.
İmamoğlu: Bizi zannediyorlar ki zindana atarak bizi susturabilirler. Susmayacağız, sustutamazlar.
İmamoğlu: Biz neler yaşadık. Bir seçimde 4 zarftan 1 ini iptal etti bunlar ya.
İmamoğlu: Hakim olarak sizin çok büyük değeriniz var. Biz hakim olarak. sizin önünüzde önümüzü ilikleriz. Sizin önünüzü ilikleyeceğiniz kimse olamaz bu Türkiye Cumhuriyetinde.
Mahkeme savunmayı kolaylaştırmak üzerine mikrofon uyarısı yaptı.
İmamoğlu: Çok teşekkür ederim hassasiyetiniz için, kalben söylüyorum.
Mahkeme : Biz savunma hakkını önemsiyoruz.
İmamoğlu: Umarım bu nezaketli hassas tutumunuz yüzünden başınıza bir şey gelmez.
Mahkeme 10 dk ara verdi.
Hakim tekrar geldi. Duruşma devam ediyor. 14:20
Ekrem İmamoğlu ceketini giydi, devam ediyor.
İmamoğlu: İBB’deki hizmetlerimiz kesintisiz devam ediyor. Çünkü biz liyakati öne koyduk, adamcılığı değil. Bundan gurur duyuyorum.
İmamoğlu: Tüm kurumlar zarar görüyor bu antidemokratik süreçlerden ancak en çok zararı gören maalesef yargı.
İmamoğlu: Siz kendi mahkemenizden çıkıp Silivri’ye geldiniz. Ben size bir nevi hoşgeldin diyorum. Mahkemeleri halktan kaçırmamalısınız.
İmamoğlu: Başımıza bela oldu diye yorumluyor bu akıl bizi. Bizim derdimiz bu değil. Biz milletimizin uçurumdan yuvarlanmasını önlemek için yol yürüyoruz.
İmamoğlu: Biz vatandaşlarımızı “oh be” diyerek huzurla uyanabilecekleri bir güne kavuşturmak için mücadele veriyoruz.
İmamoğlu : Türk Polisinin itibarını ezerek hizmet etmesi gereken kurumları işgale yeltenen bu aklı kınıyorum.
İmamoğlu: Bu millet hak edene demokrasi tokatı atmayı iyi bilir.
İmamoğlu:Hukukun herkese eşit uygulandığı bir ülke inşa edeceğiz biz.
İmamoğlu : Avukatım, Mehmet Pehlivan hapiste ya. Bir suçu günahı olmamasına rağmen sırf benim avukatım diye hapse attılar.
Mahkeme : Bir talep vardı o noktada. Yeteri kadar avukatınız var ama Mehmet Pehlivan’ın avukatınız olarak katılımını ister misiniz?
İmamoğlu: Tabii isterim ya, Avukatım canım ciğerim o benim.
Mahkeme : Ekrem İmamoğlu’nun tutuklu Avukatı Av. Mehmet Pehlivan’ın yardımından faydalanmak istemesi talebinin, Avukatlık Kanunu 1,2 ve 153. Maddesi değerlendirildiğinde engel bir durum bulunmadığından kabulüne karar verildi.
Av. Mehmet Pehlivan’a cezaevinden bağlanılıyor.
Bu Avukatlık tarihine geçecek bir an. Tutuklu yargılanan birinin tutuklu Avukatı duruşma salonuna SEGBİS (Sesli Görüntülü Kayıt) üzerinden bağlanılıyor.
Çorlu Yüksek Güvenlikli Cezaevine Bağlanana kadar beklenecek. İmamoğlu savunmasına ara verdi.
Av. Mehmet Pehlivan’ın henüz bu karardan bilgisi yok. Az sonra haberi olacak.
Av. Mehmet Pehlivan’ın katılmasına dair yazının cezaevi müdürlüğünce alınması ve kendisinin hazır edilmesi bekleniyor.
Avukatların duruşmaya cübbe ile katılması zorunlu. Cezaevi ortamında Bu zorunluluğunun nasıl giderileceği merak ediliyor.
Duruşma salonundaki herkes küçük ekranda Av. Mehmet Pehlivan’ın gelmesini bekliyor. Ekranda SEGBİS odasının kapısı görünüyor.
Av. Mehmet Pehlivan’ın gelmesi Zaman alacağı için İmamoğlu savunmasına kendi rızasıyla devam ediyor.
Av. Mehmet Pehlivan hazır.
Avukatlar “Savunma susmadı susmayacak” sloganı atıyor.
Mahkeme : Avukat bey duyuyor musunuz?