Published: September 18, 2025
132
3
145

Daję studentom pokoje w super lokalu 500m od AGH i 200m od UKEN. W 32m² zmieściły się 3 komfortowe apartamenty 5m², 6m² i 9m². Umowa z wczoraj na pierwszy z nich 1060 zł + 280 zł media. Śmieszne kwoty jak na taką lokalizację i standard. Ale niektórzy nadal płaczą, że „to wyzysk”.

Image in tweet by NieRentier

@TrzeciRentier Jest tam jakas czesc wspolna pt „salon”? Tak btw to czesto rodziny z dziecmi nie moga sobie pozwolic zeby kazde dziecko mialo taki swoj pokoj na wylacznosc i czesto sa np trojka dzieci w jednym pokoju z lozkami pietrowymi. Wtedy nikt nic nie mowi :)

@IamRavau Tylko stolik w kuchni. Ale to sami najemcy sobie wstawili..

@TrzeciRentier Cześć mam taki zakamarek w kuchni spiżarka to się nazywa( dopiero po "remoncie" , i tak webane wszystko wiec sory za syf) ale myślisz, ze gdybym wstawił łóżko, biurko i może mały tv to by poszło jako pokoj za 900zl + opłaty ?

@cywil_ Jeśli masz dom w okolicy AGH to spokojnie.

@TrzeciRentier jesteś chory psychicznie chłopie, gratuluję sukcesów, psychopaci zawsze na wierzchu :)

@witacyna Traktuje to jako komplement. Dziękuję

@TrzeciRentier To sobie sam zamieszkaj w tym składziku na miotły zjebie jebany

@percocetgrizzly tobie to bym chyba nie wynajął.

@TrzeciRentier > komfortowe apartamenty > 5m², 6m², 9m² brawo to dosłownie wyzysk

@gruchson_ Optymalizacja

@TrzeciRentier Z perspektywy osoby która studiowała mogę powiedzieć jedno. Wolałbym to niż 3 na jednym pokoju xd a jest tam upchana łazienka jakoś, czy wspólna ?

@cattreeeeeee Wspólna. Ale tylko 3 osoby w mieszkaniu więc ok

@TrzeciRentier Czuję że będzie Pan miał tam lokatorów tylko niech Pan uważa na tego pierwszego bo mam jakieś złe przeczucia i jak o tym myślę czuje jakiś dym ...

@mojchlopx Pierwszy lokator był tam w 2019 roku. I masz bardzo dobre przeczucia bo okazało się że ta dziewczyna była bardzo uciążliwa dla innych lokatorek natomiast bardzo przyjaźnie podchodziła do panów których sprowadzała o 2:00 w nocy do mieszkania.

@TrzeciRentier 32-(5+6+9) to zostaje jeszcze 12m2. Zakładając 3m2 kuchnia, 2m2 łazienka, 1m2 przedpokój to masz jeszcze 6m2 na kolejny pokój. Powinieneś to zoptymalizować.

@MichalSzpolen Jak rynek najmu w Polsce dojrzeje do pokoi bez okien to tak zrobie

@TrzeciRentier Z tego co kojarzę to 6m2 to minimalny rozmiar dopuszczony pod pokój 1osobowy...

@runaurufu Tak masz rację. § 5 ust.8 Ustawy z Przepisami z Dupy

@TrzeciRentier Super pomysł, jest gdzie rzucić laptopa, poruchac i wyspać się. Za taką cenę przy uczelni zajebista sprawa.

@335Jcb Jak za darmo.

@TrzeciRentier Podaż takich mieszkań może skutkować spadkiem popularności Krk jako miejsca studiowania- ostatnie 10 lat ponad 70tys. Ja też wynajmuję w Krk swoje mieszkanie, ale nie staram się nikogo wycisnąć. Takich zdjęć wstydziłbym się dodać, nie mówiąc, że to źle wpływa na perspektywy najmu

@mikolajsalawa Gdyby nie mieszkania takie jak moje, to popyt znacząco przewyższyłby podaż. Skutki łatwe do przewidzenia

@TrzeciRentier Toć to klatka , a ściany pewnie z płyt kartongips

@CholeraJas50373 I to pojedyncze płytowanie, żeby nie zabierać metrażu.

@TrzeciRentier 26 lat temu, na końcówce studiów, za pokój o powierzchni kilkunastu metrów, płaciłem we Wrocławiu bodaj 600 złotych. 5 metrów kwadratowych to niewiele, ale do spania i uczenia się wystarczy z okładem. Więc ta cena chyba nie jest "sufitowa".

@BartekK1678231 Oczywiście jest alternatywa. Nawet w tym samym bloku są na wynajem pokoje 3 m większe i 300zl droższe. Każdemu wg. potrzeb

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/27