Published: September 21, 2025
2
3
18

Окей, я зроблю тред з фактами та під можливі оновлення за результатами аналізу вже всім відомого дампу DIIA_users_DB_2025.csv Бо в попередніх дописах були неточності та деякі незрозумілості. https://x.com/DoberGroup/statu...

Image in tweet by Kir a/k/a Dober

Власне: - Це дані з профілів порталу Дія. І я, і @vx_herm1t перевіряли незалежно один від одного, по різних маркерах і солідарні у джерелі. - Саме порталу, не додатку. Знаєте, такий, в браузері відкривається. - Дані оновлені на початок 2025 року.

- В продемонстрованому семплі 1 мільйон записів, з них - 983300 - реальні податкові резиденти України (не все з них - громадяни) - Інші 16700 записів - тестове сміття та артефакти, які виникають, якщо залогинетись у Дію з ключом юрособи.

- Враховуючи красиву цифру записів, немає жодних підстав вважати, що це всі дані, яки витекли - Поле, яке в дампі називається "createdAt" - це насправді дата оновлення профілю. Не всі оновлення ініціюються користувачем. Деякі відбуваються при змінах в інших реєстрах.

- Оригінальну структуру полів змінювали, дані, скоріш за все - ні. Тому, хто змерджив три поля ПІБ в одно FIO (ще й змінивши порядок), та перелопатив формат дати у дибільний ДД.ММ.РРРР - треба вбити в голову цвях.

Окрема подяка Юлії Липовецькій, колишньому бізнес-аналісту iGov, яка довела, що на бойову версію порталу Дія можна залогинитись з тестовим сертифікатом. Десь це вже було, я пам'ятаю.

Image in tweet by Kir a/k/a Dober

@DoberGroup Це не свіжі дані, я перевірив декількох людей які попали в цей перший мільйон записів. Виглядає так, що взяли відомий злив 2022 і трішки переформатували поля. Телефони і місця проживання актуальні на +-2020-2021, ну але точно не 2025 :)

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/7