הרוסים כבר חדרו לשטח האווירי של פולין, רומניה, דנמרק, שוודיה ונורווגיה. אבל יש מדינה אחת שעדיין לא מוטרדת על ידי הרוסים על אף הגבול המשותף. פינלנד. ההשערות הן כמובן בגלל הצבא הפיני שנחשב לחזק וחמוש היטב (גם בטכנולוגיה ישראלית) ולכן הרוסים מורתעים. אני רוצה להציע השערה אחרת… >>>
לפינלנד הגעתי לא מזמן בפעם הראשונה, מעולם לא עבדתי שם. שמעתי שמועה מחברת ספנות נורווגית שעובדת איתי, שיש תנועה ערה של סחורה רוסית לתוך פינלנד. יצרתי קשר עם כמה נמלים ונסעתי לשם. לפני שהגעתי, התחברתי לחברת לוגיסטיקה מקומית שתעשה לי סיור. בגלל שיש לי סחורה מקזחסטאן, >>>
אני חייב מעבר יבשתי לקרונות רכבת משא ואז מעבר ימי לאירופה ורוסיה זאת האופציה היחידה. במדינות הבלטיות כבר סגרו את הגבולות, רק בפינלנד, במקום אחד, עוד פתוח, אז נסעתי לשם, לנקודת המעבר Nuijamaa/Vainikkala. כשהגעתי חטפתי שוק. את הנמל בכלל מנהלת Lukoil, קונגלומרט אנרגיה רוסי. >>>
הגעתי ונפגשתי עם מנכ״ל הנמל שהיה רוסי כמובן. הסברתי לו שאני רוצה לשכור חלק בנמל בשביל סחורה קזחית. דיברנו על תנאי החוזה ואז עשינו סיור בנמל. מסתבר שהנקודה הזאת היא השער היחידי של רוסיה לאירופה שפתוחה בהוראת האיחוד האירופי בכדי להכניס כימיקלים ודשנים חיוניים לחקלאות האירופאית. >>>
אל הנמל הזה, שעובד מתחת לרדאר כמעט, מגיעות במשך כל היממה קרונות רכבת רוסית עמוסה בדשנים וכימיקלים. לפני המלחמה היו 8 מעברים כאלה לסחורות וכולם נסגרו עם הזמן. אבל יש עוד סיבה למה המעבר הזה נשאר פתוח ועובד- באם נאט״ו יצטרכו להזרים כוחות ומשא לתוך רוסיה. לפחות זה מה שטען הפיני >>>
שאירח אותי. רוסיה מרוויחה כסף מהנקודה הזאת ואין לה אינטרס לחבל בה. וככה, יושב לו קונגלומרט רוסי על אדמת פינלנד, אחרי שגורש מכל פינה באירופה. זאת לכן ההשערה שלי לעובדה שריבונותה של פינלנד עוד לא הופרה. ואני עם הנאחס שלי, מחר טס לו בסבבה נחיל כטבמים רוסי בשמי הלסינקי…😂
@Eran_Efrat אם חסרים לפוטין חיילים באוקריאנה איך יהיו לו עבור שאר אירופה? כמה עוד צפון קוריאה יכולה לשלוח לו?
@Eran_Efrat מה שעוד מחזק את הנקודה שלך היא שגם לשבדיה יש צבא חזק מאד.
@Eran_Efrat והיום בשעשועון "דרמת ריגול או סיפור של ערן אפרת":
@Eran_Efrat ואני חשבתי שזה בגלל החצץ שהם אכלו שם בתחילת מלחמת העולם השנייה 🙃
@Eran_Efrat מי שיצא לו לסייר בתת קרקע שלהם. מקלטים לאלפים בלי מקל קרטיב אחד זרוק. בתי חולים מצוידים ומנוילנים. שאפו
@Eran_Efrat אנחנו גם מתקרבים לחורף ואין מומחים גדולים מהם בלחימה הררית ותנאי שלג! הרוסים היו באפיזודה הזאת בעבר, וזה הסתיים בכישלון מוחלט עבורם (:
@Eran_Efrat איש מעניין אתה ואיזה עונג לקבל מידע ככה.
@Eran_Efrat אני חשבתי שזה כי ההרתעה הפינית עובדת (:
@Eran_Efrat מעניין מאוד תודה על השיתוף
@Eran_Efrat עוד קצת ותראה טיס רוסי מתנדנד על המצנח שלו...
@Eran_Efrat למה יש לי הרגשה שרוסיה הולכת להדליק את אירופה ואז הם יבקשו עזרה ( מהמדינה הפלסטינית שחלקם הכירו בה 😀)
@Eran_Efrat אז על זה טראמפ דיבר שאירופה עדיין קונה אנרגיה רוסית?
@idanshar לא. הונגריה וסלובקיה עדיין קונות נפט מרוסיה
@Eran_Efrat וגם הם כנראה זוכרים מעל 120 אלף הרוגים רוסים לפני כ 100 שנה. מלחמת רוסיה פינלנד
@Eran_Efrat הרוסים כבר הציקו גם לפינלנד עם חבלות בכבלים תת ימי. פינלנד יושבת להם על הנמל הימי בסנט פטרסבורג ויכולה להעניש את הרוסים מאוד יפה
@Eran_Efrat מעניין מאוד
@Eran_Efrat הם לא ניגבו איתם את הריצפה במלחמה תוך כדי מלחמת העולם השנייה? עם הצלף ההוא שהוריד 800 ראש רוסי?
@Eran_Efrat אתה בן אדם מטורף
@Eran_Efrat מרתק תודה
@Eran_Efrat עוד פוסטים על נתיבי סחר וגיאופוליטיקה בבקשה🙏🏼 זה מעניין מאוד
@Eran_Efrat זה מעניין ובאמת היה לי מוזר למה דווקא פינלנד לא.
@Eran_Efrat בסוף זה תמיד follow the money
@Eran_Efrat מה עם ליטא? גם היא שקטה יחסית.
@der_shtudierter ליטא סגרה את הגבול שלה עוד לפני לטביה ואסטוניה…
@Eran_Efrat גם לא הבלטיות. טפו טפו
@Eran_Efrat מרתק, תודה
@Eran_Efrat אחלה אינסייט