Tohle je pro mě to nejzásadnější k diskuzi o “prázdných bytech.” Kdo někdy nebydlel v prázdné nemovitosti, ať hodí kamenem.
@TerezAnarchy Stát má obrovský dluh a ať chce nebo ne. Bude zvyšovat daně. A jestli řekne ze zdání nemovitosti nebo příjem, Nebo udělá válečnou dan je jenom hra se slovy.
@TerezAnarchy Problém je prázdné (skutečně prázdné byty, kde nikdo není rok a déle) byty reálně existují a to množstvím větším než malém. Odhady kolem 5 - 7% jsou nejspíš blízké. Stačí se poptat ve větších SVJ kolik bytů vykazuje nulovou nebo minimální spotřebu vody....
@TerezAnarchy s nájmem max. do průměru v dané oblasti - motivovat - odpuštění daně z nemovitosti, bez daňové povinnosti z příjmu z nájmu, parkovací místo bez ročního poplatku, roční kupón MHD zdarma apod.. Vždy vyjde levněji a je rychlé opatření v krizovém období. Další - popsané již dříve.
@TerezAnarchy No ale když chtěli piráti měřit spotřebu elektřiny, tak bylo zle…
@martin_rytir To bych bydlela v prázdnym bytě dodnes a pár mých známých taky. 😄
@TerezAnarchy Doplnil bych, že řada pronajímatelů ani nechce, aby si tam nájemníci nahlašovali trvalé bydliště, takže ano, mnoho lidí to řeší trvalým u rodičů. Ačkoliv, kdybychom chtěli zjistit, kolik jich je neobydlených, lze to celkem jednoduše, třeba přes spotřebu (voda, elektřina, plyn).
@TerezAnarchy Z principu bych v téhle diskuzi neuznával hlasy developerů. Bojí se, že budou muset platit daň z bytů, které jim leží.
@TerezAnarchy Ta diskuse o zdanění tzv. prázdných bytů je zcela mimo. Když politici mají dojem, že je v tom potenciál - víc bytů na trhu - tak v žádném případě cestou trestání/zdanění/udání, ale MOTIVACE. Majitel každého nového bytu na trhu - s dlouhodobou nájemní smlouvou min. 3 roky,
@TerezAnarchy Mě nejvíc fascinuje, jak to každou chvíli někdo vytáhne. Stejně tak "počet registrací aut v Praze stoupl o X%, takže tady jezdí o X% víc aut." Každou chvíli pořád někdo. Znova a znova. Je to úplně fascinující, že se dřív nezeptá Google, AI nebo pár lidí okolo.
@TerezAnarchy Takže není problém tu daň zavést, když se vlastně skoro nikoho netýká. 😊 Proč pak tedy to kňučení, když tu nikdo s byty nespekuluje?
@TerezAnarchy Už jsem vystřídal 3 neobydlené byty ve kterých jsem bydlel. A furt nějak nemám důvod si měnit trvalé bydliště.
@TerezAnarchy Každý, kdo se někdy staral o nějaký byt, ví, že zpracovat projekt, vybrat firmu která má kapacitu provést rekonstrukci, někdy také zajistit úvěr na rekonstrukci a provést rekonstrukci je záležitost několika roků. To jsou ty byty, které vypadají jako neobsazené. Investiční …
@TerezAnarchy Řešení je velmi snadné: Kamery jsou dneska malé, skladné. Do každého bytu jednu vrazit, tím nemůže stát nic zkazit… A kdo protestovat letí, podporuje sexuální zneužití dětí. Vždyť i tohle, žádná řiť, kamery pomůžou odhalit.
@TerezAnarchy Ja bydlel na gynde cca pul roku nez odvezli kreslo.😁
@TerezAnarchy Pak taky asi bude nejaka sorta lidi, kteri se proste nescitaji.
@TerezAnarchy Bydlím v domě s 12 byty, prázdné jsou 3.
@TerezAnarchy Echo24 🤣
@TerezAnarchy Ale to chut to osladit tem, co uz byt(y) maji, tu je😥
@TerezAnarchy Nojo, škoda, že když byl pokus o anonymní analýzu dat elektroměrů, tak to BYL KOMUNIZKUS NEJHRUBŠÍHO ZRNA!!!
@dr_hruza Ne každý má elektroměr.
@petr_barton Lol, tak tim spíš.
@TerezAnarchy @HrubantJan Hrubant ty udavači posranej ...jsi jak tvůj zkurvenej fotr...však všichni ví ,že celá tvoje rodina je jak plast ve větru za komousu udavači ....ty mrdkosi vrať se do matky špíno !!!!
@TerezAnarchy Mně zase přišlo docela alarmující, že občas proběhnou zmínky, že nějaký jedinec nebo investiční skupina má někde stovky bytů. O jedné investiční skupině z Moravskoslezského kraje dokonce proběhlo, že má tisíce bytů, potenciálně prázdných.