Published: September 25, 2025
268
49
712

Kolejna sytuacja z cyklu: „duży biznes kręci interes kosztem klientów”. Tu promocja, która wcale nie działa przy kasie, tam wielka, krzykliwa cena ale tylko z kartą lojalnościową, dopisane maleńkimi literkami. Mało kto dokładnie wszystko przelicza przy zakupach, więc łatwo

Image in tweet by Katarzyna Pełczyńska

@Kpelczynska I koniecznie przy okazji trzeba sprawdzić wymagane szerokości przejść ewakuacyjnych. Między kasami a paletami z towarem w Biedrach ledwo można się z wózkiem przecisnąć. Ta paletoza to już przegięcie

@Kpelczynska Dodam też od siebie że nieraz widziałem sytuację w Lidlu czy starsza pani kupowała i źle jej się nabiło to masło to pani powiedziała że jak nie ma aplikacji to i tak jej wzięła jakiś kody i zminusowała do tej kwoty nie wiem kto tu jest ten zły

@Kpelczynska Wystarczy umieć czytać ze zrozumieniem, ale widać dla niektórych to pułap nieosiągalny

@Kpelczynska Nie wiem czy widzisz Kasiu, ale w prawym górnym roku tej kartki jest napisane jak byk „z kartą lub aplikacja”. Czemu chcesz robić z ludzi debili a robisz z siebie średnio inteligentną osobę?

@Kpelczynska A kto kupuje w biedrze bez karty Moja Biedronka? Przecież to już w apce na telefon jest XDDD

@Kpelczynska Jak rozumiem wsłuchuje się Pani w głos swoich wyborców - czy na Panią głosowały wyłącznie durnie? Bo stary człowiek uważam jednak jest w stanie doczytać warunki promocji.

@Kpelczynska Mnie bardziej drażni, jak podstawiają te promocyjne ceny, a na miejscu inny produkt. Albo nawet ten sam ale z inną gramaturą, który w promocję się nie łapie

@Kpelczynska @grok jak ważna jest umiejętność czytania w 21 wieku? Czy dzięki niej można nie popaść w tą ,,pułapkę"

@Kpelczynska Klienci świetnie sobie radzą z tymi promocjami. Wszyscy mają karty lojalnościowe itd. pewnie dlatego nie są ministrami.

@Kpelczynska Wszystko jest przejrzyście napisane na tej etykiecie, więc o co chodzi? Chcecie zakazać promocji w których kupno większej ilości bardziej się opłaca?

@Kpelczynska zajmij się kobieto poważnymi sprawami

@Kpelczynska Czy może pańcia przestać okradać podatników i zająć się prawdziwymi problemami?

@Kpelczynska Kto czegoś nie rozumiem w 4+2 gratis, to nie jest fizyka kwantowa

@Kpelczynska Nie ma nic gorszego jak usłyszeć "przyszliśmy z rządu i chcemy pomóc."

@Kpelczynska Pani naprawdę ma problem ze zrozumieniem prostego przekazu na tej etykiecie?

@Kpelczynska Nikt nikomu nie każe kupować w tym sklepie, ich teren ich promocje i ich zasady. Natomiast jeśli ktoś nie potrafi czytać i liczyć to warto przyswoić sobie wiedzę z podstawówki!

@Kpelczynska Już wy się lepiej za nic nie bierzcie, znowu narobicie syfu jak z tymi kontrolami w Horece (przedsiębiorcy zgrzytają zębami na jeszcze większe opóźnienia płatności które im zafundowaliście). Promocje w Biedronce są wystarczająco dobrze oznakowane, jeżeli ktoś umie czytać.

@Kpelczynska Przecież to jest oszukiwanie najbardziej ludzi starszych, ktorzy nie mają kasy. Jeszcze ich sklep łupi. Nie może być promocji w mojej ocenie z jakas aplikacją na najwazniejsze produkty jak chleb, mleko, masło. Powinno byc to zakazane.

@Kpelczynska Ty Pełczyńska skoro tak dbasz o klientow to może wyjaśnisz dlaczego zwalniacie gigany ubezpieczeniowe za nie terminowe oplaty za odszkodawanie a kiedy „kowalski” nie oplaci polisy za auto w terminie o wartosci polisy 600 zl to otrzymuje kare 7 tys? Brawo!!!

@Kpelczynska Proszę Pani na wolnym rynku takie zachowanie jestem dozwolone. Pani chce rynek regulować więc proszę zapoznać się z definicją słów .

@Kpelczynska Działanie powinno być planowe, a nie jako reakcja na rządowy wpis w mediach społecznościowych. Gdzie jest Inspekcja Handlowa? UOKiK? Biedronka leci sobie w kulki z takim znakowaniem od dawna. Człowiek musi się naprawdę mocno skupić, żeby odczytać normalną, pozapromocyjną cenę.

@Kpelczynska Do nierozumiejących, że taka cenówka nie jest ok. 1. W społeczeństwie są ludzie niepełnosprawni (umysłowo, ruchowo, wzrokowo) i starsi. 2. Naprawdę nie przeszkadza wam, zamiast zrobić szybkie zakupy musicie zajmować się czytaniem takiego gówna?

@Kpelczynska takie promocje w biedrze są już „x” czasu. to że ktoś nie wie że jest potrzebna karta to idzie wybaczyć , ale że nie czyta to już musi być kretynem

@Kpelczynska Państwo opiekuńcze i kształcenie debili🤦‍♂️

@Kpelczynska No jak nie dziala. Jezeli kupisz 6 maseł to kosztuja wlasnie tyle. No i przy kasie to widzisz. Gdzie tu z nowu jest jakis wyimaginowany problem?

@Kpelczynska Ty próbujesz sie wybielić po aferze z KPO czy po co takie nieudolne wpisy? Masz gigantyczny napis 4+2 a w rogu duże logo karty moja biedronka i nawet napisane LIMIT 6szt. z kartą MB Gdzie ty szukasz afery?

@Kpelczynska Otwórz własną Biedronke i będziesz robiła co ci się podoba. Do tego czasu, zajmij się czymś pożytecznym a nie zaśmiecaniem X

@Kpelczynska Jak ty nie potrafisz zdania przeczytać ze zrozumieniem no to współczuje

@Kpelczynska Pani minister jak się pani zajmie biedra i lidlem to ma pani w20% przebaczone za wtopę z kpo. Lidl i biedra to wyłudzacze , nigdy nie wiem gdzie jest cena w tym sklepie

@Kpelczynska No proszę, a ja 2 dni temu w tej sieci miałem ponad sto zł upustu przy zakupach za ok. czterysta.

@Kpelczynska Ale z czytaniem to tylko wasz elektorat ma problem

@Kpelczynska Zaraz co? Ty jesteś ministrą(😂) funduszy i bzdury takie piszesz? Może zamiast tej edukacji zdrowotnej jednak warto dodatkową godzinę matematyki wprowadzić Wszytko jest napisane , matematyka prosta jak barszcz

@Kpelczynska Promocja 4+2 gratis polega na tym, że bierzesz 6 sztuk i płacisz 4 razy podana cena za sztukę. Widzę, że cena za sztukę to 5,33 więc logiczne dla mnie jest że za 6 kostek powinienem zapłacić 21,32. Czy dobrze myślę?

@Kpelczynska a wkomentarzach jak zwykle stado mądrali które broni wielkie korporacje i tłumaczy że można zwykłych ludzi wprowadzać w błąd byleby biedny supermarket zarobił sobie więcej pieniążków.

@Kpelczynska wszystko jest napisane. Jak ktos nie umie przeczytac kilku literek to moze trzeba go ubezwlasnowolnic? w tym kraju to ciagle usprawiedliwia sie czyjas glupote. A to ktos nie wiedzial co to stopy procentowe i kredyt ze zmiennym % wiec trzeba wprowadzac wakacje kredytowe, a teraz

@Kpelczynska Po pierwsze jest wyraźny napis, jak działa promocja. Po drugie trzeba być ułomnym intelektualnie, aby nie wiedzieć, jak działa większość promocji w marketach w 2025 🙅‍♂️ Natomiast faktem jest, że dla was a priori wszyscy są ułomni intelektualnie.

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/37