Published: October 6, 2025
49
17
413

DUR! Artık Kur'an zamanı. Sadece Kur'an diyenlere selam olsun 🙋🏻‍♂️

Image in tweet by Serhat Sarı

@sakallimaco Ali İmran 31 «De ki, Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın» Cahil: Resûl sadece Kur'an'a uydu, bizde sadece Kur'an'a uyarsak Resulede uymuş oluruz. Fazıl kişi: Resulün Kur'an'a uyduğu kısma uyup, Kur'an'a nasıl uyduğu kısmına

@Mhrez_ Bak şu ayeti atmışsın. Ali İmran 31 «De ki, Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah'ta sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın» Bana uyun "tâbi olun" demektir. Keşke şunu bilsen. İtaat etmek başka birşeydir, Tâbi olmak başka birşeydir. Siz de ki akılsızlık şu👇🏻 Hadislere

@sakallimaco Bakara 168 «Ey insanlar! Yeryüzündeki helâl ve temiz şeylerden yiyin, şeytanın adımlarına uymayın, çünkü o sizin için apaçık bir düşmandır» ayette ki “şeytanın adımları” ifadesinden maksat onun yavaş yavaş günaha sürükleyen yollarını temsil eder. Yani şeytana uymak, şeytandan

@Mhrez_ Ali İmran 31 de ise Ne Kur'an'a, ne Resule nede Nebiye atıfla yapılan bir tâbi olmadan bahsedilmemiş. 👆🏻yukarıda yazdığın şeyler tam bir Kur'an cahilliğinin kanıtı. Kime atıf var şimdi sana hem öğretecem hemde seni rezil edeceğim. Kur'an'da 300 den fazla yerde "de ki" ifadesi

@sakallimaco Ayetin basinda “de ki” olması, Ali İmran 31 de ki “bana uyun” kısmını iptal mi etti yani ne anlatmaya çalışıyorsun sen:) işte senin gibiler küfrü inadidir. Senin önüne ne kadar delil ve hakikat koysakta inanmaz ve kafirlige olan hevesin sebebiyle bunların hepsine toprak atarsın.

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/6