Published: October 5, 2025
12
31
382

🇬🇪 Wszyscy wczoraj skupieni byliśmy na Czechach i wygranej Babiša, tymczasem również wczoraj w Gruzji odbyły się wybory samorządowe. Rządząca pro-rosyjska partia Gruzińskie Marzenie po tym jak zamknęła w więzieniach większość posłów opozycji teraz wpisała sobie do Excela wynik

Image in tweet by Mikołaj Murczkiewicz
Image in tweet by Mikołaj Murczkiewicz

@hayastanboi Super. Gruzja obrała odpowiedni kierunek i oddaliła się od ryzyka militarnej interwencji Rosji. Gruzińskie Marzenie może próbować spokojnie prowadzić dialog z Rosją i nie wpychać swojego kraju w niekorzystny i niebezpieczny sojusz z Zachodem.

@EmilPorawicz @hayastanboi Za to będzię wypchać swój kraj w jeszcze bardziej niekorzystny i niebiezpieczny sojusz z Rosją.

@JapkoArtur @hayastanboi Daj mi powód, dla którego dialog z Rosją, dla państwa położnego tak jak Gruzja jest niebezpieczna? Gruzińskie Marzenie prowadzi pragmatyczna politykę i chce się dogadać, a nie oddać w łapy Rosji. Dla Gruzinów oznacza to stabilnie ceny prądu, gazu, paliwa. Co UE może dać Gruzji?

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi Korupcja, mordowanie opozycji, handel narkotykami przez państwo, tajne służby, mordowanie dziennikarzy, fałszowanie wyborów, Rosję znasz jedynie z matrioszek i barszczu czerwonego?

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi Rozumiem, że Europa czy inne mocarstwa, z którymi mamy sojusze są krystalicznie czyste. Nie mają żadnych przestępstw na koncie, żadnych wojen i morderstw? Nie manipulują wyborami poprzez narracje medialne? A o korupcji czy lobby to na zachodzie nie słyszeli?

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi jak to mówił sam Putin, "upadek związku radzieckiego to największa katastrofa geopolityczna". Chciałbym ci przypomnieć tylko ze my byliśmy też w orbicie wpływów zsrr i miejmy nadzieję że o nas też sobie nie przypomną.

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi jak już idziesz w cytaty z Putina, to warto wspomnieć też o tym, że powiedzial „Kto nie tęskni za Związkiem Radzieckim, nie ma serca. Kto chce jego powrotu, nie ma rozumu.” Więc sobie już tak nie dobieraj słów wyciągniętych z kontekstu, dla własnej narracji.

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi Ale przecież ten cytat nie wyklucza mojego wcześniejszego xd Putin nie chce powrotu ZSRR i komunizmu, chce poprsotu odbudowy potęgi Rosji i jej strefy wpływów, za tym tęskni putin.

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi No i? A czego chce USA i Izrael? Nasi sojusznicy i w jaki sposób do tego dążą?

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi poza tym nigdzie nie napisałem że Izreal jest dobry lub USA, piszę ci ze rosja to ściek, a ty odrazu o usa watykanie, izraelu i o każdym innym byleby tylko nie potwierdzić że Rassija to zbrodniczy rezim, chory masz ten łeb.

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi No, bo zacząłeś wymieniać oczywiste rzeczy, których nie trzeba potwierdzać. Nigdzie nie napsialem, że Rosja jest krystalicznie czysta, tylko skoro wypowiadasz się w temacie Gruzji i ich geopolitycznej drogi, jakby zachód był monopolistą na brak grzechu i cudowna droga dla Gruzji

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi Bo korupcja jest dużo wyższa i bardziej powszechna niż na zachodzie, co z tego że Rosja przeznacza kilka dziesiąt procent pkb na zbrojnja jak ludzie dalej sławojki na dworze mają xddd

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi O wow! A więc ty z tych, którzy wciąż piszą o slawojkach w Rosji 😂 słuchaj, ostatnio jadąc przez polskie wsie, też je widywałem. Może porównamy duże i główne miasta? Warto było tyle czekać na ten moment. Wspomnij jeszcze o sraniu do dziury i braku dostępu do wody i mamy bingo

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi "Na obszarach wiejskich w Rosji prawie dwie trzecie osób nie ma dostępu do toalet w pomieszczeniach, 48,1% korzysta z toalet zewnętrznych, a 18,4% nie ma dostępu do kanalizacji." Ufam bardziej oficjalnym danym niż temu co rzekomo widziałeś xd

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi No, a gdzie ja powiedziałem, że na wsiach jest świetna sytuacja? XD Ty umiesz czytać ze zrozumieniem? Poza tym około 75% ludności Rosji mieszka na rozwiniętych i zurbanizowanych terenach. Mówię - może porównaj sobie warunki w dużych miastach, a nie na wsiach xD

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi a to te 12% może srac do ziemii, super kraj

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi W Polsce nie ma różnic uwarunkowań i są sami bogacze oraz nikt nie żyje w gorszych warunkach, tak? Ogółem, tylko Rosja to jedyny kraj na świecie, gdzie są różnice zarobków i poziomów? 😂

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi Dopiero teraz zobaczyłem że jesteś fanem korony. Miejsce ludzi którzy wrzucają w wątpliwość istnienie holocaustu powinno być na śmietniku. Mam nadzieję że wkoncu władza weźmie się za takich jak ty i tobie podobni. Jesteście śmiertelnym zagrożeniem dla Polskiej suwerenności.

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi Twój świat jest czarno-biały, a tobie wydaje się że wszystko jest zero-jedynkowe. Myślisz, że tylko Rosja ma propagandę - czemu nie przeczę, bo mają - jak każde mocarstwo i każdy właściwie kraj. Nie dałeś żadnego dowodu, na to że gdziekolwiek kłamałem.

@EmilPorawicz @JapkoArtur @hayastanboi Każde państwo ma propagandę, ale to rosja wysłała żołnierzy na Ukrainę, rozpoczęła wojnę ofensywna, a ja jako obywatel Rosji nie chciałbym iść do wojska i umierać za ekspansjonizm Putina.

@ArmandoPesos @JapkoArtur @hayastanboi Ale nie jesteś obywatelem Rosji i nie musisz tego robić, a my jako Polska nie powinniśmy mieszać się w ich konflikt, by jako Polacy nie musieć umierać za interesy zachodu. Masz jakieś problemy z logiką? 😂

@EmilPorawicz @ArmandoPesos @hayastanboi Iwan, ale Polska jest zachodem a niepodległa Ukraina i wykrwawiona Rosja jest w naszym interesie. Nie ma znaczenia co ci tam Braun napakował do tej małej zapijaczonej główki.

@JapkoArtur @ArmandoPesos @hayastanboi Ojej, jacy wy schematyczni jesteście. Do wyzwisk i tych śmiesznych sloganów pierwsi, ale zerowa argumentacja. Zabawne w was jest to, że myślicie że to osoby z moimi spostrzeżeniami są zindoktrynowane, a nie widzicie jak wy jesteście przeprani propaganda drugiej strony.

@EmilPorawicz @ArmandoPesos @hayastanboi Przecież to ty nie podałeś żadnych argumentów. Same rage baitowe pierdolenie xD

@JapkoArtur @ArmandoPesos @hayastanboi No jeśli nie widzisz w całej tej dyskusji moich argumentów, wręcz popartych źródłami, rzeczowymi wypowiedziami, opartymi na faktach, danych, statykach i łatwo weryfikowalnej wiedzy - to już chyba problem leży po twojej stronie, Artur. Dobrej nocy

@EmilPorawicz @ArmandoPesos @hayastanboi Jeśli uważasz, że to były argumenty i rzeczowe wypowiedzi, to chyba mamy zupełnie różne definicje dyskusji. Powtarzanie ruskiej narracji z przekonaniem to jeszcze nie dowód. Kolego, mniej sputnika to może coś jeszcze z ciebie będzie.

@JapkoArtur @ArmandoPesos @hayastanboi Udowodnij mi, że to co powtarzałem to ruska narracja, a nie fakty poparte źródłami, historia i zwyczajna analiza linii czasowej geopolityki na osi Rosja - Zachód od lat 90. Czekam na argumenty, które mnie zagną. Udowodnij mi, ze nie mam racji, skoro jesteś tak pewny swego.

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/28