Anadolu Türklerinde Y-DNA (Baba Soyu) Bazında Genetik Türk Mirası Turkic DNA Project'in 1290 örneklem bulunan çalışmasından hareketle haplogrupların 3 ayrı grup olarak; Other (Diğer), Possibly (Muhtemel Türk göçü), Medieval Turkic şeklinde tasnif edilmesi ile hazırlanmıştır.
@BilalSelimFiliz Orta karadenizde niye dramatik bir dusus var?
@BilalSelimFiliz @grok bu haritayı yorumlar mısın?
@BilalSelimFiliz Ydna ve otozomal arasında niye by kadar fark var?
@BilalSelimFiliz ığdır azeri mi oldu yine ?
@BilalSelimFiliz kastamonu verisi tutarsız görünmüyor mu?
@BilalSelimFiliz nigdeli olarak benimki J-CTS5368 semitik kokenli sanirsam
@BilalSelimFiliz Buna bakarak mı Türk olup olmadığımızı bileceğiz ? 😂
@BilalSelimFiliz Ortaçağ ve olası Türk haplogrupları hangi haplogruplar/kladları içeriyor? Ciddi hatalar var. Tunceli-Malatya bölgesindeki R1b örneklerinin çoğu Tunceli’den. Tunceli’deki R1b örneklerinin neredeyse tamamı Ermeni kökenli Türk göçüyle gelmiş olamaz.
@BilalSelimFiliz Kafam almıyor biri beni aydınlatsın. Neredeyse en çok Türk göçü alan illerden biri Kastamonu olmasına rağmen oran çok az. Örneklem sayısından dolayı mı?
@BilalSelimFiliz Kastamonu niye böyle
@BilalSelimFiliz Gastamonulular orospu cocuumu
@BilalSelimFiliz Çok enteresan, özellikle Sinop/Kastamonu ve Doğu Karadeniz şaşırttı
@BilalSelimFiliz Trakyayı Rumeli diye geçiştirme sebebi ne
@BilalSelimFiliz Yani ?
@BilalSelimFiliz R1b R1a ve J2 gibi Türklerde de bulunan fakat başka etnik mutasyonlarla anadoluda ve mezepotamyada olan tüm herkesi Türkic diye adlandırmak yanlış. Bunun ne olduğunu az çok anladınız. Ve siz de biliyorsunuz bunun yanlış bir yöntemleme olduğunu.
@BilalSelimFiliz Paylaşımdaki “Turkic DNA Project” haritası bilimsel literatifi temsil etmiyor; Y-DNA (sadece baba hattı) üzerinden “Medieval Turkic / Possibly Turkic” diye haplogrup etiketlemek metodolojik olarak sorunlu. Nature–Science–Cell çizgisindeki çalışmalar, günümüz Türkiye’sindeki gen
@BilalSelimFiliz Neye dayanarak ankaranın üstüne turcoman yazdın?
@BilalSelimFiliz İlk paylaşan kişinin haritasında max oran %11 Iken sen şimdi hepsini 50lere çıkarmışsın yani götünden uydurmuşsun oranı artırmak için bi ihtimal diye yuvarlamışsın ama yemiyor öyle bu işler!
@BilalSelimFiliz Kastamonu az da bu kadar da az değil
@BilalSelimFiliz Ben alttaki küçük haritaya takıldım. Ydna olarak Alevi diye tokat-sivas-erzincan-tunceli hattı işaretlenmiş ancak üstteki çepniler de alevi. Alttaki yörükler de alevi idi. Turcoman diye işaretlenen bölge avşar boyudur. O da alevi idi. Manav bölgesi Erdebili'dir. Sufi-alevi idi.
@BilalSelimFiliz Bunlara göre Mehmet Akif Türk değil 🤣
@BilalSelimFiliz @grok is this photo accurate from scientific research?
@BilalSelimFiliz Gruplandırmada hangi haplogruplar Türkî ve muhtemel Türkî denmiş?
@BilalSelimFiliz Yapay zekaya göre 11.yy Anadolu nüfusu öyle çok abartılı bir sayıda değil. En ihtiyatlı tahminlerde 850 bin ila 1 milyon 400 bin insan var o zamanlar. Yerlilere yönelik bir katliam yok. Malazgirt gibi fetih savaşlarında o günkü şartlarda ölen sayısı bir kaç bini geçmez.++
@BilalSelimFiliz Rumeli nasıl araştırma dışı ya biz safkan gerçek Türkleriz,Y-dna E-v13 .
@BilalSelimFiliz Verilen veriler tamamen abartılı hiçbir şekilde doğru yanı yok,kendi dar bakış açısına göre yapmış. Anadolu'da Türk olarak nitelendirilen insanlar Sentez'dir Türkistanlı (orta asyalı) değildir.
@BilalSelimFiliz Medieval Turkic etnisite olarak Türk’ten daha geniş bir şema bunların büyük bir çoğunluğu Turan coğrafyasının irani halkları, kafkas soylular, İskit saka torunları, doğu Sibirya soyluların karışımı birde Moğol etkisi var. Moğol etkisi büyük çoğunluğu dilsel etki genetik etki az
@BilalSelimFiliz Rumeli mi trakyalılar olarak safkan Türk oğlu türküz bizde Türk’ten başkasına 1000 yıldır kız verilmez
@BilalSelimFiliz Bize sadece adres verin; oluk oluk, damacana damacana Türk kanı göndereceğiz Kastamonu'dan. Enver Paşa'nın Bozkurtundan, Şerife Bacı'nın Seydilerinden, Şu Çılgın Türkler'in Yiğit İnebolusundan Türklük çıkıyor mu, çıkmıyor mu, bi de birlikte bakalm. Adres gönderin, adres!!
@BilalSelimFiliz Hocam kütahyayı neden eskişehir ve afyon ile birlikte almadınız
@BilalSelimFiliz Bilal bey DNA konusu iyice baydı. Benim DNA ne olursa olsun. Ben kimliğimi kazanmış ırklar üzerinde olan NE MUTLU TÜRKÜM deyip geçiyorum.
@BilalSelimFiliz Babam; Orta Asya'dan Basra'ya, Basra'dan Siirt'e, Siirt'ten Muş'a göçmüşüz derdi Doğuyu neden bu konunun dışında tuttunuz?
@BilalSelimFiliz %48 çıkarsam kendimi bey ilan ederim
@BilalSelimFiliz Baskalar kimdir lan?
@BilalSelimFiliz Arkadaşlar birisi detaylıca anlatabilirmi türki olanlar ve muhtemelen türki olan dallar hangileri oluyor
@BilalSelimFiliz Dadaş diye bir kimlik yok kültürel bir lakaptir sizin yapacağınız haritanın ben 😀