Published: October 29, 2025
28
28
908

Обіцяна історія з села про всяке стрьомне☠️ В селі моєї баби жив моторошний дід Гунько. Років 150 йому було на вигляд і реально, навіть моя баба не знала, скільки йому год і казала, що він завжди був старий. ⬇️

Він взагалі ні з ким не спілкувався, в магазин не ходив, в нього навіть електрики в хаті не було. Але щодва дні човгав кудись за село з палицею і пустими руками і так само назад. Куди він ходив і навіщо - хз Родичів ніяких не було. Про нього взагалі ніхто нічого не знав.⬇️

Хоча це ж село, там всі одне одного знають до сьомого коліна А ще в будь-яку пору доби проходити біля його хати було стрьомно. Звідти віяло холодом. Даже собаки повз не бігали А коли хтось підводою їхав, то саме біля діда Гунька хати коні нервували⬇️

Та й хата його була скраю біля рову якогось, коротше саме місце навіть неприємне і стрьомне. І по обидва боки і навпроти три хати - ніде не було сусідів і всі вони повмирали від хвороб типу рака якогось. Тобто, доволі неприємно і в муках. Так от⬇️

Одного літа хату справа купила якась сім‘я І буквально через місяць їхній батько повісився. Всі в ахуї, бо, як на нових людей, то все село до цієї сім‘ї придивлялось дуже уважно і нічого ТАКОГО ніхто не помітив, що могло бути причиною самогубства чоловіка ⬇️

Більш того, це баптистське село (ще є адвєнтісти, конкуренти. Віларіба і Вілабаджо Христа) Там всі ходять «в собраніє» і ця сім‘я теж зразу стала ходить Ну, дід Гунько не ходив А далі взагалі жесть ⬇️

Того ж літа малий цієї сім’ї, Коля, років 8-9, звісно, вже знайомий з усією сільською пиздючнею, заліз до діда Гунька в хату Як виявилось, на слабо. Бо новий же. І через два дні його втопленим знайшли внизу на ставку Це був тупо шок для всіх. Але це ще не все ⬇️

Жінка ця ж сама лишилась, за нею там дивились баби з села, бо горе ж велике, щоб нічого не сталось. І ось вона через кілька тижнів після всіх подій пішла на пошту в сусіднє село пішки (там небагато через лісок пройти і вже) і більше ніхто ніколи її не бачив ⬇️

Шукали і через родичів, і з міліцією і об‘яви давали. Не знайшли Щоб зрозуміти усю серйозність ситуації з тією сім‘єю і дідом Гуньком, в треді буде трошки історії Ходила селом така історія, яка, швидше за все правдива, про Голодомор ⬇️

Розкошівка Черкаської обл. - доволі молода. З’явилось десь на межі 20-30 років ХХ століття і має всього дві вулиці, мікросело таке (можете на карті глянуть). Назву має іронічну: сюди, в глухий яр втекли від розкуркулення селяни. Принаймні, така легенда. ⬇️

А от в колись багатому, а на той час уже розкуркуленому і розграбованому селі Нова Гребля (це км 20-30 од нашого села, думаю) лишилось дуже мало людей і то самий, скажімо, марґінес. Бо хтось втік, когось вбили, а більшість вислали хуй зна куди, за поясненням моєї баби ⬇️

І от жила там сім‘я. Чоловік, жінка, двоє дітей (а може й більше, але відомо про двох) і брат тої жінки. І щось не те було поміж них, бо чоловік із братом дуже сварились весь час і сусіди навіть думали, що то хтось один із них на другого стукнув красним, щоб розкуркулили. ⬇️

Хоча в них із добра було хіба що пляшка оцту, чоботи одні на трьох і гранчак І якось зимою люди бачили, як той чоловік вийшов босий на сніг на город і кричав «а я не мерзну! Я мрець! Жінка падлюка, дітей ладна з‘їсти, зять вбивець, а я — мрець!» і впав замертво ⬇️

І впав замертво! Казали потім, що то жінка йому, начебто налила стакан горілки. Він залпом випив. Але була то не горілка, а оцет. Далі гірше ⬇️

Поки люди пухли з голоду в тій Новій Греблі, що жінка, що її брат ходили як наче їм той голод і нічого. Тільки дітей їхніх ніхто не бачив давненько. А потім і жінка десь ділась. А брат ходив уже сам і довго. Все розказував, що вона втекла в Лисянку до родичів. ⬇️

А сам наче весь час не дуже й голодний ходив. Аж потім хтось в рові неподалік знайшов людські кістки. Але коли їх знайшли, то цей наш брат уже втік І в цей самий час на Розкошівці прибився чоловік. ⬇️

Мовчазний, ні з ким нічого не говорив ніколи, всі думали, що трохи він той-во на голову та й не дуже чіпали Як ви вже здогадались, це наш шустрий Гунько і був Саме цікаве, що от взагалі хуй зна скіки йому год. Бо математика наступна ⬇️

В 33-му в Новій Греблі тим людям було ну може год по 25. Ну брат може молодший був, нехай 18 В тому ж, або в 34 на Розкошівку прибився чоловік, але що виглядав божевільним і нездоровим, то важко було сказати, скільки йому год. Але не старий ⬇️

І це вже 100% був Гунько, бо далі все відбувалося виключно в межах одного села і очевидцями були моя прабаба і моя двоюрідна баба, які там безвиїзно жили Навіть я бачила Гунька!!! Те що сталося, коли втопився малий, то мені років 5 чи 6 було, я на похороні була!!! ⬇️

Тобто, на той момент Гунькові мало би бути, за наймилостивішими підрахунками біля 80. Але всі сусіди казали, старі діди й баби, що він ЗАВЖДИ старий був І всім пездюкам строго було заборонено наближатися до його хати чи городу чи до нього⬇️

Це передісторія Життя Гунька в Розкошівці не менш цікаве і дивне. Про що теж розкажу пару історій І навіть його «смерть» - ціла історія з дуже дивним слідом, який тягнеться аж до тепер і зачепив навіть особисто мене На добраніч, до завтра і поділіться враженнями☠️

@pyzda_ne_pizda Штурхніть, коли буде продовження

@victoria_denske Слідкуйте за сторінкою. Ввечері

@pyzda_ne_pizda @netflix you should buy this script and finally make some great movie about Черкащина

@mikki_fingaz @netflix Нетфлікс уже відправляв нас далеко. Можливо щось зміниться

@pyzda_ne_pizda Черкащина? А, вже бачу що так. То скіки ви діду років нарахували, 100?

@ROSEHOLLIS17 Ввечері порахуємо разом у продовженні

@pyzda_ne_pizda я теж в дитинстві чув в селі історії про голодомор і канібалізм, до речі теж Черкащина. Проте, там героїнею була стара баба, про яку казали, що в голодомор дітей своїх поїла, а чоловік як дізнався кинув.

@busuvir Та звісно, такого багато було

@pyzda_ne_pizda Дуже класно, такі історії і справді моторошні, куди там нетфліксу

@mariia_lynx Бо вони правдиві. Люди дійсно їли одне одного в Голодомор, в селах люди справді вішаються, діти дійсно тонуть, ми взагалі живемо на землі ультра-насилля, тому й вигадувати нічого не треба

@pyzda_ne_pizda А дід то не промах був, досі певно десь сміється😳🤣

@leisurix Та ви шо, я досі боюсь!

@pyzda_ne_pizda це в якій області? бляха, я вчора вперше почула про цього Гунька, від незнйомої бабці, вона назвала село у Миргородському районі, Полтавщина. І тут зранку читаю ваш пост, відчуття - пздць Скажіть, що це вигадки 🙏

@palyanytsya3 Це не вигадки, але всі події відбувались у Черкаській області, Розкошівка, нині Звенигородський район

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/35