Published: October 31, 2025
246
147
2.8k

Dziś rano w gminie Goleniów doszło do wypadku. Pracownikowi sieciarki została zmiażdżona noga.

@bandyci_drogowi Śmieciarze, którzy mają w dupie innych uczestników ruchu drogowego, często blokują ruch.

@lordblanton No dramat, ruch blokują. Jak sobie z tym radzisz?

@bandyci_drogowi I pierwsze co sprawca zrobił, to usuwał samochód z miejsca zdarzenia, co jest wprost zabronione w ustawie i jest osobnym wykroczeniem. Które @PolskaPolicja oczywiście masowo ignoruje.

@StaryLuter @PolskaPolicja Polskiej Policji prawo nie dotyczy, no chyba że chodzi o art. 41 KW. Ten przepis jest nadrzędny w stosunku do wszystkich innych.

@bandyci_drogowi Niech mi ktoś wytłumaczy jakim cudem można nie zauważyć tak wielkiej śmieciarki?

@bandyci_drogowi Jedzie po słońce. Pewnie ją oślepiło.

@bandyci_drogowi Kurwa smutne w chuj…. Rzucasz tymi jebanymi kubłami, zapierdalasz z wczesnego ranka od poniedziałku do piątku za najniższą krajową i taka kurwa ci jeszcze niszczy życie miażdżąc ci nogę.

@bandyci_drogowi On ewidentnie trzyma coś dłuższą chwilę w prawej ręce na wysokości oczu i puszcza to dopiero w momencie uderzenia.

Image in tweet by bandyci drogowi

@bandyci_drogowi Swietny przyklad dlaczego przepisy BHP zabraniaja jezdzenia na stopniu z tylu pojazdu. Tutaj moze sie im uda wybronic bo smieciarka jeszcze nie ruszyla. A kierowcy osobowki nie rozumiem.

@bandyci_drogowi prawdopodobnie słońce, zawsze mnie dziwi ze ci goście od smieciarką robią co chcą na drogach - igranie ze śmiercią. To powinno być wcześniej oznaczone, ale po co. Byle co robią na drogach to stawiają słupki, tu goscie tańczą z kubłami i nic.

@bandyci_drogowi Tego zjeba w busie który nie udzielił pomocy to powiesić za jaja

@bandyci_drogowi moze i kierowca patrzyl sie w telefon ale za to zareagowanie zeby odjechac do tylu zajelo mu ponad 10 sekund

@bandyci_drogowi Ja dzisiaj stałem w korku za takim panem. Jedzie debil i ogląda debil serial.

@bandyci_drogowi jechał pod ostre światło. w specyficznych warunkach mógł zwyczajnie śmieciarki nie widzieć

@bandyci_drogowi Szkoda, że z tych klatek nie widać czy śmieciarka miała sprawne oświetlenie... bo w takich sytuacjach kogut czy świecący/czysty stop sporo potrafi zmienić.

@bandyci_drogowi Przypuszczam, że go słońce oślepiło bo widać że jest nisko

@bandyci_drogowi Wyglądalo że kierowca byl częściowo oślepiony przez slońce mógł nie widzieć ,bo celowo nie wjechal w pracownika , no że może jeszcze coś innego się zadzialo .

@bandyci_drogowi Zwróćcie uwagę na dwa istotne fakty, Słońce świeci nisko i prosto w oczy, druga rzecz, mokra nawierzchnia, która dodatkowo odbija światło i oślepia. Moim skromnym zdaniem, w dużym stopniu te dwie rzeczy przyczyniły się do tego nieszczęśliwego zdarzenia.

@bandyci_drogowi Na szczęście pogotowie było na miejscu

@bandyci_drogowi Przynajmniej pogotowie było już na miejscu

@bandyci_drogowi Ludzie! Kierowca podnosi coś kolorowego prawą ręką z deski rozdzielczej przed samym uderzeniem. Moim zdaniem to on nie kontrolował zbytnio co sie przed nim dzieje. Ale obrońcy od razu teoria niskiego słońca.

@bandyci_drogowi Dla tych co twierdzą że to śmieciarka powoduje zator na drodze. No niestety ale nie ma innej możliwości żeby te śmieci odebrać. Równie dobrze tam mógłby być korek albo ktoś zatrzymał się przed przejściem i też będzie źle bo kierowca drugi nie widział ?

@bandyci_drogowi Oby kurwie odebrali prawo jazdy

@bandyci_drogowi Dożywocie, za jakiś rozpraszacz w łapie

@bandyci_drogowi jeden facet ślepy, a drugi bez nogi

@bandyci_drogowi za takie cos w cywilizowanym kraju koles powinien dostać od tej Pani minimym 300 k

@bandyci_drogowi Co ci ludzie pierdola w komentarzach prosta droga 100m i wielka śmieciarka, nie zauwazyć to można jak sie skręca w prawo na skrzyżowaniu a nie jadąc 100 metrow i przed sobą mieć wielki samochod ,gapił sie w telefon i tyle a nie słońce oslepilo, moze zimnej wody sie jeszcze napił

@bandyci_drogowi Smieciarki to kurwa mac najbardziej uprzywilejowane auta mam wrazenie

@bandyci_drogowi W telefon sie patrzyła pizda

@bandyci_drogowi Ale pogotowie Express przyjechało jak nie z tego wieku.

@bandyci_drogowi Pogotowie wodno kanalizacyjne było szybciej niż pogotowie ratunkowe brawo 😅

@bandyci_drogowi Myślałem, że może wpadł przez przypadek do śmieciarki i to byłby wypadek. A tu raczej wygląda, że jakiś chuj specjalnie w niego wjechał tak, żeby zadać poważne obrażenia. Z zapisu video wynika, że o żadnym wypadku nie ma mowy - tylko celowe działanie.

@bandyci_drogowi Ja rozumiem, że pod słońce, ale k... to nie hulajnoga stała na drodzę, to wielka śmieciara, pewnie mrugająca kogutami, co on, ślepy?

@bandyci_drogowi Ile lat miał kierowca? Nie kupuje argumentu słońca. Jak nie widzisz to jedziesz na oślep? Zawsze mam w samochodzie okulary przeciwsłoneczne

@bandyci_drogowi No cóż, przynajmniej pogotowie było na miejscu.

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/36