Published: December 23, 2025
94
246
3.0k

💥Burada okuyacaklarınız "dedikodu" değil, bir "istihbarat operasyonu"nun anatomisidir. 🔴Şamil Tayyar’ın iddiası doğruysa, (ki öyle kabul edelim) karşı karşıya olduğumuz durum bir narkotik dosyası değil, klasik bir "Kompromat" ağı deşifresidir. 👇Analiz başlıyor.

Başsavcılık "İtirafçı değil" dediğinde derin bir nefes alanlar oldu, biliyorum. Sahada öğrenilen acı bir gerçek vardır: "Sessizlik, sadakatten değil, henüz şartların olgunlaşmamasından kaynaklanır." Buna operasyonel dilde "Terk Edilme Evresi" (Abandonment Phase) denir. Bir

Cebeci'nin bugün konuşmasıyla 3 ay sonra konuşması arasında, istihbarat değeri açısından dağlar kadar fark vardır. VIP isimler yukarıda da dediğimiz gibi kendini en güvende hissettiği anda hata yapar. Şu anki rahatlama döneminde yapılan her telefon görüşmesi, atılan her "Oh be"

Ela Rümeysa Cebeci'nin profesyonel bir erişim ajanından daha çok doğuştan yetenekli bir "Erişim Ajanı" olduğunu düşünüyorum. Ve bu yeteneklere sahip biri hayatta kalmanın tek yolunun sigorta poliçesi olduğunu bilir. Bu sigorta kağıt değil, veridir. Cebeci eğer oyunun

Diyelim ki kilit açıldı ve isimler döküldü. Savcı, "Doğru söylüyor" diyerek iddianame yazmaz. İstihbarat mantığıyla "Teknik olarak mümkün mü?" diye sorar. Burada devreye HTS (Geçmiş Trafik Araması) kayıtlarının "Çapraz Eşleşmesi" girer. Cebeci, "X tarihinde Y şahsıyla o

Cebeci itirafçı olmaya karar verirse, yapacağı ilk jest telefon şifresini gönüllü olarak vermektir. Ki bunu verdiğini biliyoruz. Birçok skandal zaten oradan çıktı. Ancak bu nazik tavır; kolluk kuvvetlerinin cihazı kırmasına gerek kalmadan, doğrudan "Dosya Sistemi"nin ciğerine

Hukukta "Etkin Pişmanlık" aslında psikolojik bir yarışmadır. Biz buna "Mahkum İkilemi" denir. Aynı dosyada birden fazla potansiyel "zayıf halka" varsa, savcılık bunu bir silah olarak kullanır. Cebeci'nin konuşma ihtimali, dışarıdaki diğer suç ortaklarına (örneğin temin

Şu anki "İtirafçı değil" açıklaması, davanın kapandığını değil, "Soğuk Savaş" dönemine girdiğini gösterir. Cebeci, savcılığın elinde "kurulu bir silah" olarak durmaktadır. Tehdit, itirafın kendisi değil, "her an itiraf edebilir" ihtimalinin yarattığı o boğucu baskıdır. Bu

Kesinlikle… Katılıyorum ve… “ve”den sonrası ne yazık ki bilinmiyor

Öyle gibi… Ve sanırım üzerine toprak atmakla geçmeyecek gibi…

Gerçekten edecekler mi bende merak ediyorum...

Hiç sanmıyorum… Dokunulmaz olduklarını düşünüyorlardı…

Çok çok olası…

Ben teşekkür ederim.

Ben çok daha farklı düşünüyorum. Tek S. Saran yanmaz bu ateşte…

Kesinlikle haklısınız ve umudum da o yönde… Teşekkür ederim yorum ve destekleriniz için.

Memnun oldum, teşekkür ederim.

Teşekkür ederim. Eksik olmayınız

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/18