Published: December 27, 2025
13
60
207

▫️İsrail-Somaliland Mutabakatı ve Afrika Boynuzu'ndaki Hibrit Savaş. ▫️Amaç nedir? Neden şimdi? Görünmeyenler? Bilinmeyenler? ▫️İstihbarat Bilimi ile derinlemesine inceleyelim...👇

Haber bültenlerinde gördüğünüz o gülümseyen siyasetçilerin, flaşların patladığı o süslü salonların hepsi birer illüzyondur. Gerçek kararlar, spot ışıklarının altında değil, sigara dumanının grileştirdiği loş odalarda, isimsiz dosyalara atılan imzalarla alınır. 26 Aralık

Haritalara bakarken çoğu insan sadece sınırları görür; biz ise menzilleri ve yakıt depolarını hesaplarız. 7 Ekim'den sonra Kızıldeniz ısındığında, Tel Aviv acı bir ders aldı: Evinizden 2000 kilometre uzaktaki bir düşmanla savaşmak, lojistik bir kabustur. Kaldırdığınız her

Image in tweet by SERKAN YILDIZ

Dünyanın yuvarlak olması, bazen en büyük düşmanınızdır. Ufuk çizgisi, alçaktan uçan bir füzeyi son ana kadar radarınızdan saklar. Füze burnunuzun dibine geldiğinde onu vurmak, yazı tura atmak gibidir; enkazı bile başınıza bela olur. Hayatta kalmak istiyorsanız, düşmanı kapıyı

Burada duralım ve haritayı ters çevirelim. Asıl mesele, Anadolu'dan Afrika'ya uzanan o görünmez hatta düğümleniyor. Türkiye'nin Somali ile kurduğu savunma hattı, sadece korsan kovalamak için değildi. Anadolu coğrafyası dar; uzun menzilli füzelerinizi, uzay roketlerinizi test

Savaşmak için her zaman donanma göndermenize gerek yok; bazen iyi bir hukuk bürosu, bir fırkateynden daha fazla hasar verir. Oruç Reis gemisi o sularda petrol ararken, arkasında Mogadişu'nun verdiği lisans, yani uluslararası hukuk vardı. Peki ya o suların sahibi olduğu iddia

İstihbarat dünyasının bir kuralını daha açıklayayım: Masaya önce kabul edilemeyecek kadar büyük, korkunç bir talep koyarsın. Herkes buna itiraz ederken, asıl istediğin şeyi "makul bir taviz" gibi sessizce cebine atarsın. Gazze nüfusunun Somaliland'e transferi hikayesi, işte

Somaliland'de iktidarın değişmesi, başkanın adının Irro veya Muse Bihi olması, dışarıdan bakanlar için büyük bir olay gibi görünebilir. Ama devletin derin aklı, kişilere değil, hayatta kalma içgüdüsüne bakar. Yıllardır dünyadan izole edilmiş, tanınmaya aç bir yapıdan

Artık resmi görelim. ☢️Afrika Boynuzu dediğimiz yer, artık sadece yardım gemilerinin geçtiği bir rota değil; Ortadoğu'daki hibrit savaşın yeni güney cephesidir. 🗺️Harita yeniden çizildi. Bir tarafta İsrail-Etiyopya-Somaliland bloku, diğer tarafta Türkiye-Somali-Katar ekseni.

Yorum yapmayayım ben…

Ben öyle düşünmüyorum işin aslı.

Thx.

Bilemiyorum... Yoğurt yiyiş şekli sanırım... Teşekkür ederim.

Teşekkür ederim.

Görmemeleri mümkün değil. Ben sadece analiz yapıyorum o da açık kaynaklardan... Devlet...? Daha fazlasını yapmalı...

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/15