Profile picture of shlomy Jacob

shlomy Jacob

@SHLOMYACOB

Published: January 9, 2025
20
13
409
1/15
06:51 PM

מה קרה אחרי האירוסין? על החזרה לשגרה, מחשבות חרטה, ומה אצל המדריך חתנים. 🧵 1/ השרשור הקודם שחרר לי משהו בלב, וגם גיליתי שזה מעניין אנשים הרבה יותר ממה שחשבתי. אז החלטתי להמשיך ולספר. נמשיך...

2/15Continued

2/ למחרת הווארט חוזרים לישיבה. מגיע לשם בשעות הצהריים, החברים מרימים אותי על הכתפיים, מוזיקה שמחה, מחלק סוכריות וסיגריות לחברים, בלאגן. (קשה לראות את "החיוך" של העלטערע בחורים) אחרי שהכל נרגע, החברים הקרובים מאחלים מזל"ט ומיד שואלים: נו, איך זה, זה באמת מלחיץ וקשה כמו שזה נשמע?

3/15Continued

3/ האמת? לא ידעתי בדיוק מה להגיד. אמרתי להם: לחץ יש בבקבוק סודה. אני יודע שזה בדיחת קרש, פשוט ניסיתי להעביר נושא.

4/15Continued

4/ במהלך כל תקופת האירוסין, לא דיברנו אפילו פעם אחת. ככה זה עובד אצלנו, ותמיד ידעתי שזה יהיה ככה, אבל רק אחרי שהתארסתי הבנתי כמה זה מוזר. אה, גם בטלפון לא דיברנו. זה עבד ככה: היא אמרה - עוד יהיה לנו הרבה זמן לדבר. אני עניתי שמונה חודשים אחרי: הרי את מקודשת לי בטבעת זו כדת משה וישראל.

5/15Continued

5/ זמן מה אחרי האירוסין התחילו מחשבות חרטה: אני בכלל לא מכיר אותה... איך אפשר להתחתן עם מישהי שאתה לא יודע עליה כמעט כלום? מקווה שלא תצחקו, אבל אפילו הגנבתי תמונה מאלבום האירוסין, רק כדי שלא אשכח איך היא נראית.

6/15Continued

6/ החתונה נקבעה לשמונה חודשים אחרי האירוסין, אז ההכנות לא התחילו מיד. בהתחלה חזרתי לישיבה, וניסיתי לחזור לשגרה. המשגיח "הנחמד" דאג לומר לי: זה שאתה חתן לא אומר שאתה יכול לזלזל בתקנון הישיבה, אתה צריך להתנהג כמו כולם! רק שתדעו שהתאפקתי מלכתוב כאן שורת קללות על המשגיח הזה.

7/15Continued

7/ אחרי כמה חודשים אבא שלי מעדכן אותי, הגיע הזמן ללכת למדריך חתנים. טוב, תיאמנו זמן, הגעתי למדריך. בפגישות הראשונות הוא דיבר על ההבדלים בין גבר לאישה, ומה חשוב לדעת כשבונים בית ביחד. הוא גם דיבר איתי קצת על כלכלת המשפחה זה היה מעניין, אבל הרגשתי שזה רחוק ממני.

8/15Continued

8/ אחרי כמה פגישות, הוא אמר לי: עכשיו נתחיל ללמוד הלכות. חשבתי שהוא מתכוון להלכות קידושין, אבל במקום זה הוא פתח ספר והתחיל ללמד אותי הלכות טהרת המשפחה. מושגים שבחור חסידי לא לומד עליהם עד החתונה. אם יש בגמרא קטע על נידה, פשוט מדלגים על זה.

9/15Continued

9/ ואז הגיעה הפגישה האחרונה. המדריך הוציא דף, הניח אותו מולי ואמר: תקרא את זה, ויצא מהחדר. הדף היה הסבר כללי על קיום יחסים: על החשיבות של אהבה, חיבור, ואיך שני הצדדים צריכים להרגיש בנוח. זו הייתה כמו "נחיתה רכה" לפני שהוא יתחיל להסביר לי בעצמו.

10/15Continued

10/ כשחזר, הוא התחיל לדבר פתוח איך מקיימים יחסים עם אישה: איך לחבק, לנשק, להביע אהבה, ואפילו איך להתחיל, באיזו תנוחה, כדי ששנינו נרגיש בנוח. הוא הדגיש שוב ושוב: "אל תהיה אגואיסט. תדאג שגם היא תהיה מאושרת, לא רק אתה."

11/15Continued

11/ אגב, זה היה יום לפני החתונה. זה תופס לך את המחשבות בדרך הביתה. מסיח את דעתי עם ההכנות האחרונות לחתונה. עד אז לא היה לי שמץ של מושג... לא לצחוק עליי 🤨

12/15Continued

תודה שהגעתם עד לפה! אם הגעתם עד הסוף, כנראה שהיה שווה. מחכה למחשבות, שאלות, או סתם לייקים — הבחירה בידיים שלכם!

13/15Continued
06:59 PM

רק תוספת קטנה שלא ציינתי עד שהייתי אצל המדריך לא באמת ידעתי שבאיזשהו שלב יהיה מגע כ"כ אינטימי, ועוד יקראו לזה 'מצווה'.

14/15Continued
08:20 PM

קצת ממה שכתוב בדף הזה...

Image in tweet by shlomy Jacob
15/15Continued
11:36 PM

אשמח מאוד שתשתפו את הציוץ הראשון https://x.com/SHLOMYACOB/statu...

Share this thread

Read on Twitter

View original thread

Navigate thread

1/15